Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στον ημιτελικό των 110 μέτρων με εμπόδια, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στην Ζυρίχη.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 4ος στην 1η προκριματική σειρά με 13.54 κι εξασφάλισε την συμμετοχή του στον αυριανό ημιτελικό, μέσω των καλύτερων επιδόσεων από τους αθλητές που δεν πήραν την απευθείας πρόκριση.
Συγκεκριμένα, περνούσαν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι και ο Δουβαλίδης ήταν τρίτος μεταξύ των επιλαχόντων.
Ογδοη η Αραούζου στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης
Την όγδοη θέση πήρε η Κέλυ Αραούζου στα 10χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που άρχισε στο Βερολίνο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ακολούθησε το γρήγορο ρυθμό της κούρσας από σχετική απόσταση και στο φινάλε προσπάθησε να ανέβει και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης κατέληξε σε ολλανδική χέρια, καθώς νικήτρια των 10χλμ. αναδείχθηκε η Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, η οποία έκανε την έκπληξη, στην παρθενική συμμετοχή της σε μεγάλη διοργάνωση στο αγώνισμα του open water.
Δεύτερη τερμάτισε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Εύα Ρίζτοφ από την Ουγγαρία, και τρίτη η Ιταλίδα Αουρόρα Πονσέλε.



