ΥΛΙΚΑ

1 λεπτή, ιταλικού τύπου, ζύμη Pillsbury

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ζάχαρη

5 φέτες μπέικον

220 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο

λίγα φύλλα βασιλικού

φλοίδες παρμεζάνας

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, για την επάλειψη του ταψιού

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

5-6 κ.σ. πουρέ ντομάτας

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3-4 φύλλα βασιλικού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

2 Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι νερό. Αχνίζουμε μέχρι το κρεμμύδι να τραβήξει όλα τα υγρά του και ρίχνουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

3 Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε τη ζύμη Pillsbury στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε το μπέικον, το τυρί και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και φλοίδες παρμεζάνας.