Μαγιάτικο α λα Σπετσιώτα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 πιπεριά κέρατο

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.γ. αλάτι {{{ moto }}}

1 κ.γ. πιπέρι

1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

4 φέτες ψάρι μαγιάτικο, περίπου 200 γρ. η καθεμία

2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες, και 1 επιπλέον, σε ροδέλες

10 κλωναράκια μαϊντανό, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη την πιπεριά, από την εσωτερική πλευρά, ώστε να πετάξουμε τη φλούδα της. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τον πολτό της πιπεριάς και το ελαιόλαδο. Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε τις φέτες του ψαριού. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα πυρέξ, απλώνουμε σε μία στρώση τις φέτες του ψαριού μαζί με τη μαρινάδα τους. Περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε τα κοτσανάκια του μαϊντανού και γαρνίρουμε με τις ροδέλες της ντομάτας.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρουμε προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 20 Ιουνίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk