Το 47% των επενδυτών, αναλυτών και χρηματιστών που έλαβαν μέρος σε τριμηνιαία έρευνά του Bloomberg (Global Poll) δήλωσαν ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι κοντά σε επίπεδα που δεν είναι διατηρήσιμα. Μάλιστα, το 14% εξ αυτών δήλωσε πως βλέπει ήδη μία «φούσκα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από τον Μάρτιο του 2009 που άρχισε η άνοδος του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οι μετοχικές αξίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 15 τρισ. δολάρια και ο δείκτης S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 193%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Σχεδόν το 1/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα του Bloomberg χαρακτήρισαν υπερθερμασμένη την αγορά επιχειρηματικών ομολόγων χαμηλότερης πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι οι διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών θα αυξηθούν το επόμενο εξάμηνο.

Πάντως η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εκτίμησε αυτή την εβδομάδα ότι, ενώ οι αποτιμήσεις είναι διογκωμένες όσον αφορά τις μετοχές μικρών εταιρειών του βιοτεχνολογικού κλάδου και του κλάδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι τιμές των στοιχείων ενεργητικού είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες με τα ιστορικά τους επίπεδα.