Σε καμία περίπτωση 2ο τετράδιο για τους υποψηφίους των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οικονομία στους επιτηρητές και τα τετράδια κάνει το υπουργείο Παιδείας, λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οικονομία στους επιτηρητές και τα τετράδια κάνει το υπουργείο Παιδείας, λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα Νέα της Τετάρτης, όπως προκύπτει από τις σχετικές εγκυκλίους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο.

Σχετικά με τους επιτηρητές, η οικονομία θα επιτευχθεί βάζοντας τους υποψηφίους σε μεγαλύτερες αίθουσες.

«Κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Σχετικά με τη χορήγηση δεύτερου τετραδίου, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει: «Οι πρόεδροι των κέντρων εξέτασης πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για τη σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους.

» Σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ και πιθανής άδειας.»

Απάντηση Αρβανιτόπουλου

«Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στη σχετική εγκύκλιο» δηλώνει ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διαψεύδοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο λόγω περικοπών θα υπάρχουν φέτος λιγότεροι επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις και λιγότερα τετράδια στη διάθεση των μαθητών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ακόμη ότι, σε συμφωνία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. αποφασίστηκε να δοθεί παράταση πέραν της 23ης Μαΐου οπότε ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας. Κατ’ επέκταση «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων είπε ο υπουργός Παιδείας.

Πρυτάνεις και «Αθηνά Νο2»

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες που εξέφρασαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ σε χθεσινή συνέντευξη τους για τα προβλήματα δυσλειτουργίας που έχει δημιουργήσει στα Ιδρύματα τους ο νέος Νόμος Πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απόλυτα και θα αξιολογηθεί έπειτα από ένα εύλογο διάστημα ώστε να γίνουν αν χρειαστεί βελτιώσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ακόμη ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου ένα νέο σχέδιο συγχώνευσης και κατάργησης τμημάτων. «Αν πάντως υπάρξει ανάγκη θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με την ακαδημαϊκή κοινότητα» πρόσθεσε πάντως, επιβεβαιώνοντας έμμεσα τις σχετικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk