Κοντά στα άλλα εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης, τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να αναδεικνύονται και τα χόρτα της. Αυτά που κάποτε συνέθεταν τη «φτωχή κουζίνα» μας, διεκδικούν σήμερα για λογαριασμό της ελληνικής γαστρονομίας μια αναβαθμισμένη θέση στον διεθνή χάρτη.

Ο ξενώνας Αμανίτα, στην Τσαγκαράδα του Πηλίου, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ως προς τον αγροτουρισμό και την ανάδειξη των τοπικών, αγνών πρώτων υλών, διοργανώνει από σήμερα μέχρι και τις 6 Απριλίου μια σειρά από θεματικά Παρασκευο-Σαββατοκύριακα, με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών του με την ανοιξιάτικη πηλιορείτικη φύση και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της. Τα βρώσιμα χόρτα που θα συλλέξουν οι εκδρομείς θα μαγειρευτούν σύμφωνα με τοπικές συνταγές.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 14 – Κυριακή 16 Μαρτίου: Διαδρομή από την παραλία του Μυλοπόταμου, μέσα από περιβόλια και ελαιώνες, έως τον Λημνιώνα.

Σάββατο 22 – Τρίτη 25 Μαρτίου: Πεζοπορία στο κρυμμένο μονοπάτι που οδηγεί από την Τσαγκαράδα στη βραχώδη ακτή της Καραβοστασιάς.

Παρασκευή 28 – Κυριακή 30 Μαρτίου: Από τη Φακίστρα, τη μικρή πανέμορφη παραλία με τον καταρράκτη έως το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου πάνω από τη βραχώδη παραλία.

Παρασκευή 4 – Κυριακή 6 Απριλίου: Μια κλασική διαδρομή από το παλιό καλντερίμι της Τσαγκαράδας που οδηγεί στην Νταμούχαρη μέσα από το δάσος, πάνω από μικρά γεφύρια και πηγές.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 24260 49707, 210 8991484 και στα www.amanita.gr, info@amanita.gr