Από την Πόλη έρχομαι
Mega, 18.50
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου πηγαίνει στη γέφυρα του Γαλατά που διασχίζει τον Κεράτιο Κόλπο και ενώνει την παλιά Πόλη, το Εμινονού, τα παζάρια και την Ανατολή με τον Ευρωπαϊκό Δυτικό Γαλατά. Μαγειρεύει λειψούς, βγαίνει στο Καράκιοϊ, διασχίζει την παλιά rue Voevoda, την οδό των Τραπεζών. Φτάνει στον Πύργο του Γαλατά και επιστρέφοντας στο Καράκιοϊ μάς μιλά για τους Λεβαντίνους. Στην ψαραγορά του Καράκιοϊ η Μαρία φτιάχνει σάντουιτς με ψάρι και πολύ ιδιαίτερη πεσκανδρίτσα με αμύγδαλα. Περνά έξω από μια Γαλλική Σχολή της Πόλης και φτάνει στο πρώην ελληνικό σχολείο του Γαλατά όπου γίνεται μια έκθεση της Biennale.
Dr. Cook
Mega, 17.50
Ο Γιάννης Λουκάκος μαθαίνει τους τηλεθεατές να φτιάχνουν ψωμί. Πηγαίνει σε έναν παραδοσιακό φούρνο που χρησιμοποιεί ακόμη την παλιά μέθοδο ψησίματος σε ξυλόφουρνο για να μάθει όλα τα μυστικά του ψωμιού. Στη συνέχεια, στην κουζίνα του «Dr. Cook», μαζί με τον Θανάση Σταμούδη, αρτοποιό-ζαχαροπλάστη, μας δείχνει πώς να φτιάχνουμε προζύμι. Ετοιμάζει ελιόψωμο με πιπεριές φλωρίνης και φοκάτσια με ντοματίνια, κρεμμύδια και φρέσκια ρίγανη. Για το τέλος του μαθήματος προτείνει ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη.
Ταινίες


Wild Wild West
STAR, 13.30



Κινηματογραφική εκδοχή μιας cult σειράς της αμερικανικής τηλεόρασης, το «Wild Wild West» (1965 – 1968), είναι κάτι σαν «ο Τζέιμς Μποντ συναντά τον Ιούλιο Βερν στην Αγρια Δύση του προηγούμενου αιώνα». (ΗΠΑ, 1999, 104′)
Ματωμένο διαμάντι
(Blood diamond)


STAR, 23.30


Σκηνοθετημένο από τον Εντουαρντ Ζούικ, το «Ματωμένο διαμάντι» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, επειδή μέσα στο πλαίσιο της περιπέτειας κοιτάζει κατάματα και χωρίς μισόλογα τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και την εκμετάλλευση των εργατών σε αδαμαντωρυχεία, εκπέμποντας σαφή μηνύματα κατά των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης αδάμαντα. (HΠΑ, 2006, 128′)
Δημοσιεύτηκε στο helios plus στις 31 Ιανουαρίου 2014

HeliosPlus