Η έπαυλη παραμένει εκπληκτική. Θυμίζει ανάλογες μεγιστάνων και big stars στο Παλμ Μπιτς, την Ίμπιζα, το Πόρτο Τσέρβο, το Σαν Τροπέ. Χτισμένη σε διαφορετικά επίπεδα, τεράστια, εντυπωσιακή υπερπολυτελής μοιάζει σαν να αιωρείται πάνω στα απόκρημνα βράχια.

Όσοι περνούν με τα αυτοκίνητά τους στην παραλιακή λεωφόρο, λίγο πριν φθάσουν στο Λαγονήσι, δεν μπορούν παρά να ρίξουν γρήγορες ματιές στην λαμπερή κατοικία. Ένα σπίτι που όταν χτίστηκε θεωρήθηκε «προχωρημένο». Όπως «προχωρημένη» για τα ελληνικά δεδομένα ήταν και η ταινία που γυρίστηκε εκεί. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Οι γοητευτικοί τότε πρωταγωνιστές κυκλοφορούσαν με παντελόνι-καμπάνα, χρυσές αλυσίδες στο στήθος, ζωηρόχρωμα καφτάνια, μαντήλια στα μαλλιά και τα περίφημα seventies μικροσκοπικά μπικίνι με τους κρίκους στο πλάι.

Πρωταγωνιστές ήταν η μοναδική Ελληνίδα η οποία κατέκτησε τον τίτλο Miss Υφήλιος και ένας άνδρας με μακριά πλούσια μαλλιά, «λάγνο» βλέμμα και αισθησιακή φωνή. Η Κορίνα Τσοπέη γύρισε ίσως την μοναδική ταινία της στην Ελλάδα. Έπειτα από αυτήν την κινηματογραφική της εμφάνιση έφυγε για τις Η.Π.Α. Παντρεύτηκε γνωστό Αμερικανό κινηματογραφικό παραγωγό, εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες και αφοσιώθηκε στην οικογένειά της.

Εκείνος ήταν ένας sexy άνδρας. Πολύ πριν «ανακαλύψει» την… πολιτική, τα πάνελ και τις μεσημεριανές εκπομπές. Η αισθησιακή φωνή χάθηκε ξαφνικά. Ο κ. Κώστας Πρέκας όταν εμφανίζεται -σπάνια πλέον- στην τηλεόραση τα κάνει όλα… γυαλιά-καρφιά. Οι ελληνικές ταινίες οι οποίες παρακολουθούμε σήμερα στην μικρή οθόνη μας «φέρνουν κοντά» σε έναν γοητευτικό, handsome Πρέκα. Ο ηθοποιός έδειχνε τότε cool guy.

Η old money οικογένεια ιδιοκτητών
Η έπαυλη ανήκει στην οικογένεια Κελετζέκη. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Κωστας Κελετζέκης έκανε big business με το Ιράν. Στον τομέα του εμπορίου. Ιδιοκτήτης της έπαυλης η οποία θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Ελλάδας και μιας θαλαμηγού επίσης κινηματογραφικής.

Ένα ιστιοφόρο μυθικό το οποίο θα μπορούσε να συναγωνιστεί το “Christina O’” του Αριστοτέλη Ωνάση. Σήμερα ο Κελετζέκης δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Η σύζυγός του όμως Ζωή συνηθίζει να «κατηφορίζει» στο Λαγονήσι στα τέλη Μαΐου. Η έπαυλη ανοίγει και πάλι τις πύλες της για να υποδεχθεί λίγους εκλεκτούς φίλους.

Η κ. Κελετζέκη ψηλή, καλλίγραμμη με κόκκινα μαλλιά και τεράστια πράσινα μάτια ήταν από τις γοητευτικότερες γυναίκες της Αθήνας.

Οι αισθησιακές σκηνές με το μοντέλο και ο…Μπάρι Γουάιτ

Η ταινία «Ψυχή και σάρκα» γυριζόταν στην βίλλα του Λαγονησίου για αρκετές εβδομάδες. Συνεργεία, σκηνοθέτες, παραγωγοί, κάμερες, ηθοποιοί, σκάφη αγκυροβολημένα στην θαλάσσια περιοχή κάτω από την έπαυλη.

Η Τσοπέη ήταν πραγματικά σε μεγάλες ομορφιές. Συμπρωταγωνίστρια, Βρετανίδα μοντέλο, η οποία περνούσε ένα μέρος του χρόνου της στην Ελλάδα. Στην ταινία υποδύθηκε την αντίζηλό της. Ήταν η ερωμένη η οποία προσπαθούσε να «κλέψει» το σύζυγο της «αθώας» Κορίνας. Υπήρχαν αρκετές αισθησιακές σκηνές σε κρεβατοκάμαρες και πολυτελείς καμπίνες σκαφών.

Από τα καλύτερα «σημεία» του φιλμ η μουσική επένδυση με τις τότε δημοφιλέστατες επιτυχίες του Μπάρι Γουάιτ. Ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Πρέκας αναζητάει την sexy ξανθιά ερωμένη σε hot clubs του Λονδίνου. Η Κορίνα Τσοπέη συνήθιζε να έρχεται στην Μύκονο τα καλοκαίρια. Τώρα το κάνει σπάνια.

Ο περαστικός Πιρς Μπρόσναν
Η έπαυλη στο Λαγονήσι είναι πάντα γεμάτη αναμνήσεις και «χρυσές» στιγμές. Είχε μάλιστα τραβήξει την προσοχή του ωραίου, πρώην πράκτορα 007, Πιρς Μπρόσναν. Όταν κατέβαινε στο Lagonissi Resort στη διάρκεια σύντομης επισκεψης του στην Αθηνα (Πιρς Μπρόσναν και Μέριλ Στριπ γύριζαν εκείνη την εποχή την ταινία «Mamma Mia» στη Σκιάθο).