Πώς να τα καταφέρεις στην Κρίση

Μαίρη Συνατσάκη, τηλεπαρουσιάστρια

Ποιος είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος;

Η δίδυμη αδερφή μου γιατί μοιραστήκαμε την ίδια μήτρα. Οσο μεγαλώνουμε και περνάει και ο ανταγωνισμός που έχουν συνήθως τα δίδυμα και μένει μια ειλικρίνεια που δεν μπορώ να έχω με κανέναν άνθρωπο στην γη, εκτός από την Αλίκη. Μαζί της είμαι ένας εαυτός που δεν ξέρει κανένας άλλος, ο πιο κοντινός στην πραγματικότητα.

Ποια είναι η πιο παλιά ανάμνηση που έχεις;

Είναι πολύ βουβή, κάτι ανάμεσα σε ανάμνηση και αίσθηση. Θυμάμαι να είμαι στην κούνια μου, να μπαίνει λίγο φως από τις γρύλιες των πατζουριών και μια γιαγιά μου να τραγουδάει κάτι. Υπολογίζω ότι πρέπει να ήμουν 2 χρονών. Την αναπαράγω κάθε φορά που θέλω να ηρεμήσω. Είναι το δικό μου ασφαλές μέρος.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Όπως σε όλους είναι ο θάνατος. Και μάλλον βγαίνει στο φόβο που έχω για τα αεροπλάνα. Δεν παίρνω χάπια αλλά κάθε φορά ζορίζομαι. Δεν φοβάμαι την μοναξιά γιατί δεν είναι μια πραγματική κατάσταση είναι μια καταθλιπτική επιλογή. Πάντα μπορείς να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο.

Ποια νομίζεις ότι είναι τα πλεονεκτήματά σου;

Νομίζω ότι έχω ένα θετικό προσανατολισμό προς τη ζωή. Αν έρθεις και μου πεις ένα τεράστιο σου πρόβλημα θα προσπαθήσω να βρω ένα μάθημα που μπορείς να μάθεις από αυτό ώστε να μην το βλέπεις αρνητικά.

Τι χαρακτηριστικά έχει για σένα ο καλός σύντροφος;

Μπορώ να το πω καλοσύνη. Οτι στο χώρο που κινείται δεν θα κάνει κακό σε άλλους για να προχωρήσει. Και ακόμα κι όταν τον έχουν φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κρατάει πάντα μια ευγένεια και ηθική που την εκτιμώ πάρα πολύ.

Πες μας κάτι που μπορεί να μας σοκάρει

Τρώω κοτομπουκιές με μερέντα και μου αρέσει.

Ποια στιγμή αισθάνθηκες πραγματικά ευτυχισμένη;

Εκλαιγα από χαρά και περηφάνια όταν με πήρε τηλέφωνο ο μπαμπάς μου λίγο πριν κάνει ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο. Μετά από καμιά ώρα μου έσκασε και ένα τέλειο sms. Χάρηκα τόσο πολύ για αυτόν και για εμένα που κατάφερε να κάνει αυτό το βήμα που ήταν τόσο απελευθερωτικό και απαιτούσε να παραδώσεις τον έλεγχο.

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις;

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μετανιώνεις για κάτι. Σημαίνει ότι δεν πήρες τίποτα και δεν έμαθες τίποτα από αυτήν την εμπειρία. Αποφασίζεις να μην την δεις και να μην εξελιχθείς.

Τι θα άλλαζες στον εαυτό σου;

Θα σιδέρωνα περισσότερο και θα έβλεπα περισσότερο την οικογένεια μου. Ή μάλλον όχι. Θα ήθελα να είμαι πιο σκύλα με μερικούς ανθρώπους. Είναι κάποιοι που θα έπρεπε να έχω τσακωθεί και δεν το έχω κάνει.

Αννα- Μαρία Αντίππα, στέλεχος δισκογραφικής

Ποιος είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος;

O αδερφός μου από τον οποίο είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαστε κολλημένοι ο ένας στον άλλο, σαν δίδυμα μεγαλώσαμε. Με συμβουλεύει, με αφήνει να του γκρινιάζω και εκτιμώ το ότι είναι πιο συναισθηματικός από εμένα.

Τι χαρακτηριστικά έχει για σένα ο καλός σύντροφος;

Πολύ απλά θέλω να είναι καλός άνθρωπος, εκτιμώ την σωστή ανατροφή και τους καλούς τρόπους τρόπους. Επειδή γνωρίζω τον εαυτό μου ξέρω ότι θα χρειαστεί να έχει και αρκετή υπομονή. Προφανώς και αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να ξέρει ότι για να είμαι μαζί του όλοι οι άλλοι αποκλείονται.

Ποια είναι η πιο παλιά ανάμνηση που έχεις;

Θυμάμαι μια επίσκεψη μαζί με τους γονείς μου σε ένα σπίτι που φτιάχναμε στην Εύβοια. Ηταν ακόμα στα θεμέλια, μόλις είχαν κάνει τις εκσκαφές.. Με το που είδαμε με τον αδερφό μου τις τρύπες στο έδαφος ενθουσιαστήκαμε. Μπήκαμε μέσα και κάναμε ότι είναι τα δωμάτιά μας. Χαρούμενες είναι όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Φοβάμαι να μην είμαι χαρούμενη. Και φοβάμαι να μην χάσω κάποιον κοντινό μου. Το έζησα με την γιαγιά μου και αυτή η εμπειρία μου άλλαξε την ζωή. Ηταν σαν δεύτερη μητέρα μου και δεν μπορούσα να εκλογικεύσω την απώλεια.

Ποια νομίζεις ότι είναι τα πλεονεκτήματά σου;

Στη διάρκεια των σπουδών μου και στις προηγούμενες μου δουλειές ανέπτυξα την ικανότητα να μιλάω ώστε να πείθω. Νομίζω ότι μπορώ να εξηγήσω αυτό που σκέφτομαι ώστε ο συνομιλητής μου να καταλάβει την οπτική μου γωνία, και να ξεπερνιούνται οι όποιες τριβές. Είναι αυτό που εγώ λέω «δασκαλίστικο» στην επικοινωνία μου.

Πες μας κάτι που μπορεί να μας σοκάρει

Εχω κλέψει πλακάκια από μαγαζί με είδη μπάνιου. Όταν ήμουν μικρή και φτιάχναμε το σπίτι που σας έλεγα επισκεπτόμασταν συχνά τέτοια μαγαζιά. Δεν ξέρω γιατί το έκανα, αλλά όταν τα βρήκε η μητέρα μου δεν έχω φάει μεγαλύτερο χαστούκι. Δεν το ξαναέκανα.

Ποια στιγμή αισθάνθηκες πραγματικά ευτυχισμένη;

Όταν μπήκα στο Πανεπιστήμιο. Είχα κάνει δύσκολες αιτήσεις σε πολύ καλά πανεπιστήμια και στην αρχή έρχονταν οι αρνητικές απαντήσεις . Ακολούθησαν 4 θετικές και τελικά η προσφορά από το Brown το οποίο επέλεξα.

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις;

Για κάθε φορά που έχω ντραπεί να κάνω κάτι. Ως παιδί δεν μιλούσα, είχα τον αδερφό μου να μιλάει για μένα επειδή ντρεπόμουν. Τώρα πια έχω δουλέψει αρκετά χρόνια με τον εαυτό μου ώστε να μην είμαι συνεσταλμένη.

Τι θα άλλαζες στον εαυτό σου;

Το πόσο σκληρή μπορώ να γίνω σε ορισμένες περιπτώσεις. Μερικές φορές είμαι απόλυτη, όταν θεωρώ ότι κάποιος με έχει πληγώσει, εύκολα παραιτούμαι από τη σχέση. Είναι οι φορές που θεωρώ τόσο σημαντικό το λάθος ώστε να μην βλέπω περιθώρια συζήτησης.


Νάντια Λυμπερίου, συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Cinco


Ποιος είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος;

Ο αδερφός με τον οποίο μένουμε μαζί από μικροί και τον κυνηγάω να μην είναι ακατάστατος. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχω στην ζωή μου, είναι πιο έξυπνος από εμένα και δεν τον αφήνω να φύγει.

Τι χαρακτηριστικά έχει για σένα ο καλός σύντροφος;

Να έχει υπομονή μαζί μου για να μπορεί να αντέχει το ωράριό μου και το ότι θέλω μερικές φορές να βγαίνω με τις φίλες μου. Να μη μου λέει ψέματα, να είναι εκεί που μου λέει. Να χαμογελάει, να μην είναι μουρτζούφλης, να είναι κοινωνικός, αλλά να μη δίνει δικαιώματα.

Ποια είναι η πιο παλιά ανάμνηση που έχεις;

Όταν ήμουν μικρή τα καλοκαίρια πέρναγα τουλάχιστον 2 μήνες διακοπές στα Βίλια. Η πατισερί στην πλατεία με μια αυλή γεμάτη πλατάνους σέρβιρε την πιο ωραία αμυγδαλόπιτα που έχω φάει ποτέ και που θα βρω ποτέ σε όλο τον κόσμο. Ημουν 10 χρονών.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου θα ήταν τραγική για μένα. Και μετά η μοναξιά γιατί κανένας δεν του αξίζει να είναι μόνος του. Ευτυχώς είχα πάντα τον αδερφό μου και τις τρεις καλύτερες φίλες μου που μου στάθηκαν αυτές και οι οικογένειές τους.

Ποια νομίζεις ότι είναι τα πλεονεκτήματά σου;

Μου λένε ότι χαμογελάω πάντα και νομίζω ότι για αυτό ο κόσμος είναι ευγενικός μαζί μου. Οτι έχω δείξει επιμονή και υπομονή παντού στη δουλειά μου, στις σχέσεις μου, στην οικογένειά μου.

Πες μας κάτι που μπορεί να μας σοκάρει

Λοιπόν κάτι μου έρχεται τώρα στο μυαλό, αλλά μάλλον θα σου πω ότι δεν τρώω ποτέ ψάρια.

Ποια στιγμή αισθάνθηκες πραγματικά ευτυχισμένη;

Την εβδομάδα που πέρασα τις δοκιμασίες Σχολή Ικάρων. Είμαι χαρούμενη που έζησα αυτή την εμπειρία.

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις;

Δεν μετανιώνω γενικά, ούτε θέλω, γιατί θεωρώ ότι οποιοδήποτε λάθος μπορεί να μας κάνει καλύτερους.

Τι θα άλλαζες στον εαυτό σου;

Θα ήθελα να φτιάξω το πρόγραμμά μου στη δουλειά για να έχω λιγότερο άγχος. Σε ό,τι αφορά την προσωπικότητά μου σκέφτομαι γιατί να αλλάξεις τις ατέλειες; Αυτές είναι που σε διαφοροποιούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk