Η ώρα των μεγάλων επιλογών έφθασε!

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ήταν πλήρης μηνυμάτων. Η γερμανίδα καγκελάριος προσέφερε μεν στήριξη στην κυβέρνηση συνεργασίας

Η ώρα των μεγάλων επιλογών έφθασε! | tovima.gr
Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ήταν πλήρης μηνυμάτων. Η γερμανίδα καγκελάριος προσέφερε μεν στήριξη στην κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δεν έκρυψε ότι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή μας στην ευρωζώνη εξαρτάται πρωτίστως από τις ελληνικές επιλογές.
Και όπως φαίνεται η ελληνική πολιτική στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα κληθεί να λάβει οριστικές αποφάσεις και κυρίως να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
Οι αποφάσεις από εδώ και πέρα δεν μπορεί παρά να είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Η θα αντέξουμε το βάρος και την όποια πίεση προκειμένου να παραμείνουμε στην ευρωζώνη ή θα αποδεχθούμε ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κόστος, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και θα κινηθούμε προς άλλες κατευθύνσεις.
Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν πλέον. Και το κάθε κόμμα θα κληθεί να τοποθετηθεί ευθέως. Καλώς ή κακώς στην παρούσα φάση η πολιτική δεν αλλάζει στην Ευρώπη. Οπότε τα παιγνίδια τελειώνουν για όλους.
Τα μεσοβέζικα σχήματα του τύπου «λέμε ναι στην ευρωζώνη, αλλά διαφωνούμε με τα μέτρα» δεν στέκονται πλέον. Η θα αποδεχθούμε το κόστος παραμονής στην ευρωζώνη ή θα αναλάβουμε το ακόμη βαρύτερο κόστος εκτός αυτής. Αυτό ήταν άλλωστε το δίλημμα από την αρχή, όσο κι αν ορισμένοι το εξόρκιζαν.
Και τώρα έφθασε η στιγμή να το απαντήσουμε οριστικά και αμετάκλητα, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη της επιλογής του.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk