Υγεία: Συνεργασία με την task force σε τέσσερις τομείς

Συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέσσερις τομείς ζήτησε από τον επικεφαλής αυτής κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος

Συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέσσερις τομείς ζήτησε από τον επικεφαλής αυτής κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας για τα εξής θέματα:

· Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων που έχουν αντιμετωπιστεί το τελευταίο διάστημα.

· Πληροφόρηση και βελτίωση της υποδομής στις τιμές των φαρμάκων, με στόχο να διαμορφωθούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

· Βελτίωση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ).

· Δημιουργία συστήματος προμηθειών, το οποίο θα έχει όσο το δυνατό λιγότερους φορείς υλοποίησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «η συνάντηση μας με τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και τους συνεργάτες του συνέβαλε στην προώθηση της συνεργασίας μας». Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος «η υποστήριξη της task force είναι αναγκαία, χρήσιμη και σίγουρα θα συμβάλλει στην επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Η νέα κυβέρνηση, με νωπή τη λαϊκή εντολή και με συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής ομαλότητας, μπορεί να επιτύχει τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας, για τη σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση. Η δέσμευση μας να υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος είναι ειλικρινής και σταθερή. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τεχνικές δυσκολίες, καθυστερήσεις και αποτυχίες του παρελθόντος».

Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε στις δηλώσεις του: «Ο υπουργός έχει μια πρόκληση ν’ αντιμετωπίσει και η task force είναι εδώ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο υπουργός υποστηρίζει τη μεταξύ μας συνεργασία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία