Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η VPRC, ισοπαλία με ΝΔ βλέπει η Pulse

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα», ενώ ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse.

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα», ενώ ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής στη δημοσκόπηση της VPRC τα ποσοστά έχουν ως εξής:

* ΣΥΡΙΖΑ 30%
* Ν∆ 26,5%
* ΠΑΣΟΚ 12,5%
* Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%
* ΔΗΜΑΡ 7,5%
* ΚΚΕ 5,5%
* Χρυσή Αυγή 4,5%

Κάτω από το όριο του 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα:

* Δράση-ΦΣ-Δημιουργία Ξανά 2%
* Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%
* ΛΑΟΣ 1%
* ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%
* Αλλο κόμμα 1%

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 39%, έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ισοπαλία προκύπτει στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, αφού Αντ.Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνουν από 15% έκαστος.

Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 13,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ενώ ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνουν από 5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, που εξαιρεί την αποχή, το λευκό και τους αναποφάσιστους, τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) συγκεντρώνουν ποσοστό 27% και το ΠΑΣΟΚ 14,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 7,5% και από 5,5% λαμβάνουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα