Δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήρια στα Χανιά

Ο κάθε μαθητής θα αναζητά συνεργαζόμενα φροντιστήρια κοντά στην περιοχή που μένει και αφού έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έχει ειδοποιηθεί εάν έχει επιλεγεί, θα ξεκινάει την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά άπορων οικογενειών οργανώνει ο δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης.

Τα φροντιστήρια της πόλης θα διαθέσουν κάποιες θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικό- οικονομικά προβλήματα. Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα και θα επιλεγούν με κριτήρια που θέτει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

«Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει μεγάλο αντίκτυπο στις οικογένειες με αποτέλεσμα πολλές να δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο διαφέρει από τα άλλα που έχουν δημιουργηθεί, διότι τα μαθήματα θα γίνονται σε φροντιστήρια και αυτά τα παιδιά δεν θα πληρώνουν. Βέβαια θα υπάρχει πλήρη ανωνυμία για να μην υπάρχει στοχοποίηση» τονίζει η κυρία Χρυσούλα Χατζηδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο κάθε μαθητής θα αναζητά συνεργαζόμενα φροντιστήρια κοντά στην περιοχή που μένει και αφού έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έχει ειδοποιηθεί εάν έχει επιλεγεί, θα ξεκινάει την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουλίου για την Γ’ Λυκείου, καθώς θα αποτελούν προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την Α’ και Β’ Λυκείου. Θα ακολουθήσουν και δωρεάν μαθήματα σε ξενόγλωσσα φροντιστήρια προκειμένου να στηριχθούν οι αδύναμοι μαθητές στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

INFO
Για περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας του δήμου Χανίων στα τηλ. 2821341691, 2821341694.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου 2012, για να ενταχθούν όσοι επιλεγούν στα τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 και μαθήματα Α΄ και Β΄ τάξεων λυκείου το Σεπτέμβριο 2012.

Οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk