Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου «Η Ζοζεφίνα»

Το Σάββατο 19/5/2012 στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» με τον Βασίλη Ζέρβα και τον Δημήτρη Δεμέσουκα (17:00-19:00)

Μία νοσταλγική ματιά στην ελληνική κοινωνία των 50s, μέσα από ένα τρυφερό memoir, βγαλμένο από την καρδιά της Ζοζεφίνας. Πρόσωπα και αναμνήσεις, ανέκδοτα περιστατικά, άλλοτε αφοπλιστικά αστεία κι άλλοτε δραματικά, ξεχύνονται σα χείμαρρος από το παρελθόν. Την περίφημη μόδα της εποχής αποδίδει η Eλληνοϊταλίδα designer Αλεξάνδρα Χριστοπούλου – De Palo, με σκίτσα που σχεδίασε αποκλειστικά για τη χαριτωμένη αυτή έκδοση.{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010

Είχε γεννηθεί το θέρο, στο σταροχώραφο που θέριζε ο πατέρας του με το δρεπάνι. Η μάνα του έδενε τα δεμάτια με την κοιλιά στα δόντια. Εκεί την έπιασαν οι πόνοι. Τον γέννησε και τον αφαλόκοψε μονάχη της, κάτω από έναν έλατο. Έτσι κι αλλιώς δεν προλάβαινε να πάει στο χωριό. Ύστερα φώναξε τον άντρα της, που συνέχιζε να θερίζει και δεν είχε πάρει είδηση, και του ’δειξε το γιο του.

θα έπρεπε ν’ αρχίσει γαλλικά τότε, όπως την είχε συμβουλέψει η Μαντεμουαζέλ Μαρί, που έμενε δίπλα τους, και θα χρειαζόταν δυο-τρία βιβλία που δεν βρίσκονταν εύκολα και κόστιζαν κιόλας αρκετά. «Θα σου χρειαστούν του παραχρόνου στο Γυμνάσιο» της είχε πει. «Του παραχρόνου; Μα… έχουμε καιρό για του παραχρόνου! Θα ξανατραγουδήσω και θ’ αγοράσω βιβλίο! Την κούκλα, όμως, που θα την ξαναβρώ;»… Της είχε πει ότι αυτά ήταν πιο χρήσιμα από την κούκλα, που στο τέλος θα της έβγαινε και το κεφάλι και τα χέρια και τα πόδια της. Εκείνη βέβαια, επέμεινε ότι τίποτα δεν θα της έβγαινε! Ούτε το κεφάλι ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια της! Τίποτα δε θα άφηνε να της βγει! Θα την πρόσεχε σαν τα μάτια της!

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010

Ο Στάθης οδηγούσε το φανταστικό αυτοκίνητό του. Δεν κράταγε τίποτα στα χέρια του, όμως έστριβε το ανύπαρκτο τιμόνι του κι άλλαζε τις ταχύτητες σαν να υπήρχαν. Έκανε και κόντρες με το Βελισσάρη. Εκείνος οδηγούσε το αόρατο αυτοκίνητό του κι είχε για τιμόνι το καπάκι της ολοκαίνουργιας κατσαρόλας της μάνας του. Σίγουρα το ’χε πάρει κρυφά, χωρίς να τον δει, και καμάρωνε λέγοντας στο Στάθη «αγόρασα καινούργιο αμάξι, σ’ αρέσει;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk