Τρεις οι μνηστήρες για το IBC

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε τις 3 εκδηλώσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC )για 90 χρόνια. Σε ένα μέρος του κτιρίου στεγάζεται σήμερα το εμπορικό κέντρο Golden Hall

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε τις 3 εκδηλώσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC )για 90 χρόνια. Σε ένα μέρος του κτιρίου στεγάζεται σήμερα το εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές είναι οι παρακάτω:

1. Lamda Development. Εταιρεία συμμετοχών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ακίνητα στους τομείς του Εμπορίου, Γραφείων και Κατοικιών. Είναι εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

2. Talima Ventures: Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate από το 1950 κυρίως στη Λατινική Αμερική. Είναι ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall στη Δάφνη.

3. REDS ΑΕ: Μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, είναι εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων, Εμπορικών & Ψυχαγωγικών Κέντρων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων καθώς και κτιρίων Γραφείων και Μεικτών Χρήσεων. Είναι παρούσα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Νήσου Κέρκυρας, κατά την οποία υποβλήθηκε μια (1) εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση είτε πλειοψηφικού πακέτου είτε του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικής ανώνυμης εταιρείας, στην οποία θα μεταβιβασθεί το νεοεισαχθέν στο Ελληνικό Δίκαιο, εμπράγματο δικαίωμα της «επιφανείας» επί του ακινήτου.

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ η εξέλιξη του διαγωνισμού θα εξαρτηθεί από πολιτική απόφαση αφού πρώτα η προσφορά αξιολογηθεί από το -διακομματικό- ΔΣ του Ταμείου. Το ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk