Στρος Καν: Η Ευρώπη υποφέρει λόγω έλλειψης συντονισμού

Στην έλλειψη συντονισμού αλλά και θεσμικών οργάνων που θα εφάρμοζαν μια «συλλογική οικονομική διακυβέρνηση» απέδωσε τα προβλήματα της ευρωζώνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες El Pais, Washington Post και La Repubblica εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ισπανία δεν θα χρειαστεί βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, χωρίς όμως να δηλώσει κάτι ανάλογο και για την Πορτογαλία.

Στην έλλειψη συντονισμού αλλά και θεσμικών οργάνων που θα εφάρμοζαν μια «συλλογική οικονομική διακυβέρνηση» απέδωσε τα προβλήματα της ευρωζώνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες El Pais, Washington Post και La Repubblica εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ισπανία δεν θα χρειαστεί βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, χωρίς όμως να δηλώσει κάτι ανάλογο και για την Πορτογαλία.

«Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ακριβώς ότι η Ευρωζώνη δεν έχει εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά της ηγεσίας της Ευρώπης»,
είπε ο γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση Θαπατέρο χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας. Πιστεύω ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε είναι οι σωστές πολιτικές, τόσο στα δημόσια οικονομικά όσο και στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και των τραπεζών»
δήλωσε αναφορικά με την Ισπανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk