Η συνταγή της ημέρας (20/10/2010) Μπριζόλες αρωματικές

Υλικά για 4 άτομα

4 σπαλομπριζόλες, 350 γραμμ. η καθεμία

Για τη μαρινάδα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο • 2 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη • 4 κ.σ. ουίσκι • 2 κ.σ. μέλι • 2 φύλλα δάφνης • αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για συνοδευτικό

4 πατάτες, με τη φλούδα • χοντρό αλάτι • 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες κάτω από τρεχούμενο νερό και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Στη 1 ώρα γυρίζουμε τις μπριζόλες μέσα στο μπολ για να καλυφτεί και η άλλη πλευρά με τη μαρινάδα. Ψήνουμε τις μπριζόλες για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με πατάτες ψητές.

Συνοδευτικό: Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας η γυαλιστερή πλευρά να ακουμπά τη σάρκα της πατάτας. Βάζουμε τις πατάτες στη θράκα και τις ψήνουμε. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το πόσο δυνατή είναι η θράκα. Γι’ αυτό τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμες.

Tips

Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια. Αν περάσουμε το χέρι μας πάνω από τη θράκα και είναι ανεκτή η ζέστη, τότε είναι έτοιμη η φωτιά.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις μπριζόλες με μια πράσινη σαλάτα ή ακόμη να προσθέσουμε στην πατάτα μας λίγο γιαούρτι όταν τη σερβίρουμε ή ένα ντιπ σκόρδου με βούτυρο και λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk