O Σουδανός Ιμπραήμ αλ Κόσι, πρώην μάγειρας, οδηγός και σωματοφύλακας του Οσάμα μπιν Λάντεν, καταδικάστηκε από στρατοδικείο του Γουαντάναμο (αυτό πότε θα το κλείσουν;) σε κάθειρξη δεκατεσσάρων ετών, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για συνωμοσία, παροχή βοήθειας για τρομοκρατικές επιθέσεις κ.λπ. Δεν θα σχολιάσω την απόφαση, μόνο την τύχη του ηγέτη της Αλ Κάιντα να έχει δίπλα του ένα τέτοιο (τρία σε ένα) κελεπούρι: και σοφέρ και σεκιουριτάς και μάγειρας; Αλλοι- τρομοκράτες και μη- θα σκότωναν για να τον έχουν στη δούλεψή τους!

O Σόγκεν Κάτο, ο οποίος θεωρείτο ο γηραιότερος άνδρας στο Τόκιο (είχε συμπληρώσει, έλεγαν, τα 111 χρόνια ζωής), εντοπίστηκε από την Αστυνομία μουμιοποιημένος στο κρεβάτι του. Ηταν νεκρός εδώ και τριάντα χρόνια! Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο γέροντας είχε κλειστεί στο δωμάτιό του στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, για να νηστέψει, φιλοδοξώντας να γίνει ένας «ζωντανός Βούδας». Μάλλον το παράκανε στη νηστεία…

Εννοείται ότι όλα αυτά τα χρόνια, παρ΄ ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον ενοχλήσει για να δει πώς πήγαινε η «αγιοποίησή» του, οι συγγενείς εισέπρατταν τη σύνταξή του!

Τώρα, η κυβέρνηση την Ιαπωνίας ερευνά όλες τις υποθέσεις αιωνόβιων, απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας, καθώς υποπτεύεται και άλλες τέτοιες απάτες. Περίπου 200 γέροντες άνω των 100 δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Ο εντοπισμός όμως εκείνων που καταχρώνται τις συντάξεις τους δεν θα είναι δύσκολος… (Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν και στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου λαμόγια;)

Oι αγχωμένες γυναίκες έχουν μειωμένες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι σε σχέση με εκείνες που είναι ήρεμες. Ναι, αυτό που υποστήριζαν οι γιαγιάδες μας από την εμπειρία τους, έρχονται τώρα οι επιστήμονες να το επιβεβαιώσουν με την έρευνά τους. Συνδέοντας, για πρώτη φορά την «ορμόνη του στρες», την αδρεναλίνη, με την πιθανότητα κυήσεως.

Ενώ το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας φουντώνει, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης εξαπολύει βολές κατά των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την καθυστέρηση της μεταφοράς μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου. Για να δούμε, θα περάσουμε ποτέ από τις βολές (μεταξύ των υπευθύνων) στα έργα;

Κύριε διευθυντά
Οταν πρόκειται για τους εργαζομένους ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος εμφανίζεται αμείλικτος: και τους μισθούς τούς κόβει, και τον βήχα τούς κόβει, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οταν όμως πρόκειται για τους επιχειρηματίες δείχνει μια ανοχή να το πω, κατανόηση να το πω, συμπάθεια να το πω…

Που θα το πω! Γιατί τώρα τους παρέχει και άλλες διευκολύνσεις. Και μετά λέει, αν δεν έχουν τακτοποιήσει τις φοροεκκρεμότητές τους, θα είναι αμείλικτος και με αυτούς. Ομολογώ ότι πρώτη φορά βλέπω αμείλικτο… δύο ταχυτήτων!

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ