Δρυός πεσούσης… Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, λίγο μετά την ήττα της στις εκλογές (την οποία αρνείται ακόμη να χωνέψει) κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας και διαφθοράς του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας!

Τι κάνει για να εκτονώσει τον εκνευρισμό της εκτός από το να… τραβάει τις κοτσίδες της- ή μάλλον την τεράστια κοτσίδα η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της; Κατηγορεί τον σημερινό πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι εξαπολύει εναντίον της μια ανοιχτή, απροκάλυπτη και άδικη επίθεση. Απομένει να δούμε αν η Δικαιοσύνη θα συμφωνήσει μαζί της.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες της Σιγκαπούρης σε 61 κορίτσια, ένα τηλεφώνημα μιας μητέρας προς την έφηβη κόρη της μπορεί να έχει τα ευεργετικά αποτελέσματα μιας αγκαλιάς! Εκτός αν η στοργική μανούλα τής τηλεφωνήσει για να τη βρίσει που δεν διαβάζει τα μαθήματά της, που δεν ακούει τη γιαγιά της, που, που, που…

Μπορεί πάντοτε να βρει δεκάδες λόγους.

Μοναχά μια στιγμή ξαποσταίνει (που δεν…) και ξανά προς τη δόξα τραβά η Σάρα Πέιλιν, η πρώην υποψήφια για την αμερικανική αντιπροεδρία με τους Ρεπουμπλικανούς, η οποία όπως φαίνεται θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις αμερικανικές επόμενες εκλογές. Εξαιρετικά επίμονη!

Στο μεταξύ εκδίδει βιβλία για τις αμερικανικές αξίες, στα οποία περιλαμβάνονται οι ιδρυτικές διακηρύξεις του έθνους, ομιλίες προσωπικοτήτων, λογοτεχνικά κείμενα που την έχουν εμπνεύσει… πού; Στο κυνήγι αγρίων ζώων, υποθέτω, στο οποίο διαπρέπει, προκαλώντας την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων.

Κύριε διευθυντά
Που κατήντησα! Αν κάποτε ζήλευα (με την… καλή έννοια)

τους πλούσιους που απολάμβαναν την καλή ζωή και ονειρευόμουν την είσοδό μου στον κόσμο τους, σήμερα, με την οικονομική ύφεση, με τα νέα μέτρα, και με τις απειλές για ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, έφτασα να ζηλεύω τους φτωχούς της ταλαίπωρης Ινδίας, επειδή έχουν φιλοσοφήσει- εμπεδώσει την εξαθλίωσή τους και πορεύονται μακαρίως… Ειδικά έναν, τον Πραλάντ Γιάνι, τον 83χρονο ινδό γιόγκι-διαλογιστή που τα τελευταία 70 χρόνια ζει χωρίς να τρώει και χωρίς να πίνει νερό! Διαβάζω ότι οι γιατροί που τον παρακολουθούν θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω στη μοναδική περίπτωσή του σε μερικούς μήνες. Και σκέφτομαι, ως τότε να το ρίξω στον διαλογισμό, όπως εκείνος, μπας και καταφέρω να μεταλλαχθώ στη θηλυκή εκδοχή του. Ωστε όταν μας κόψουν και το ψωμί και το νερό, να είμαι έτοιμη…

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ, η διαλογίστρια