Μόνη λύση οι μετατάξεις

Σε αναζήτηση λύσης και εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της πρώην ΟΑ καθώς δεν προχωρεί το σχέδιο για τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονταν τα πριμ, οι συντάξεις και η πρόωρη συνταξιοδότηση μέρους του προσωπικού, καθώς και η πριμοδότηση των περίπου 4.000 συμβασιούχων για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. Πάντως χθες ο υπουργός Εργασίας κ.

Σε αναζήτηση λύσης και εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της πρώην ΟΑ καθώς δεν προχωρεί το σχέδιο για τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονταν τα πριμ, οι συντάξεις και η πρόωρη συνταξιοδότηση μέρους του προσωπικού, καθώς και η πριμοδότηση των περίπου 4.000

συμβασιούχων για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. Πάντως χθες ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους των εργαζομένων φάνηκε πιο διαλλακτικός ώστε να προχωρήσουν κάποια από τα ζητήματα τα οποία δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Σημειωτέον ότι την ανακοίνωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής επικαλούμενος την κρίσιμη οικονομική συγκυρία και σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που να οξύνει τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες και γεννάει αισθήματα κοινωνικών διακρίσεων και προνομιακής κοινωνικής ή ασφαλιστικής μεταχείρισης». Στελέχη της κυβέρνησης μάλιστα επισήμαναν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις τη στιγμή που από όλους ζητούνται οικονομικές θυσίες και ενώ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ τ. Α΄ 181/16.9.09) υπεγράφη στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, περίπου δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και μία εβδομάδα αργότερα ήταν έτοιμη και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk