Μελετάται μεταφορά συντελεστή δόμησης

Η διαδικασία που φαίνεται να επιλέγεται για τους υπάρχοντες ημιυπαίθριους είναι το κράτος να πουλάει αντί χαμηλού αντιτίμου συντελεστή δόμησης προς μεταφορά, ο οποίος θα προέλθει από την ακύρωση κατασκευαστικών σχεδίων σε χώρους που θα διαμορφωθούν καθ΄ ολοκληρία σε πάρκα. Ετσι το μέτρο συνολικά δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά- αντίθεταθα το βελτιώνει. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αγοράζουν αντί χαμηλού ποσού συντελεστή δόμησης ίσο με τα τετραγωνικά που θέλουν να νομιμοποιήσουν.

Μελετάται μεταφορά συντελεστή δόμησης | tovima.gr

Η διαδικασία που φαίνεται να επιλέγεται για τους υπάρχοντες ημιυπαίθριους είναι το κράτος να πουλάει αντί χαμηλού αντιτίμου συντελεστή δόμησης προς μεταφορά, ο οποίος θα προέλθει από την ακύρωση κατασκευαστικών σχεδίων σε χώρους που θα διαμορφωθούν καθ΄ ολοκληρία σε πάρκα. Ετσι το μέτρο συνολικά δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά- αντίθεταθα το βελτιώνει. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αγοράζουν αντί χαμηλού ποσού συντελεστή δόμησης ίσο με τα τετραγωνικά που θέλουν να νομιμοποιήσουν. Προηγουμένως πρέπει να καθοριστούν ζώνες υποδοχής του μεταφερόμενου συντελεστή, διαδικασία που θεωρείται χρονοβόρος. Εφόσον όμως ολοκληρωθεί ο καθορισμός των ζωνών υποδοχής συντελεστή, μπορεί να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτησίες.

Με τη λύση αυτή το Δημόσιο εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα από όσα θα συγκέντρωνε με την «τακτοποίηση» που προβλέπει ο ισχύων νόμος, ενώ παράλληλα παρέχεται στους πολίτες μια ξεκάθαρη και οριστική λύση. Στο μεσοδιάστημα και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σε όσους επιθυμούν να δώσουν λύση στην αυθαιρεσία τους, είτε γιατί έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος τους είτε γιατί είναι κατασκευαστές που έκλεισαν τους ημιυπαίθριους, φαίνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση οι χώροι που άλλαξαν χρήση με την καταβολή ενός εφάπαξ μικρού προστίμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk