Σύντομα διεθνή

* Οracle: Στο ύψος των 100 εκατ. δολαρίων την ημέρα, περίπου, εκτιμώνται τα διαφυγόντα κέρδη της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας εφαρμογών βάσεων δεδομένων, επιχειρηματικών εφαρμογών και δικτύων, σύμφωνα με τον επικεφαλής κ. Λάρι Ελισον. Τα διαφυγόντα αυτά κέρδη οφείλονται στον χρόνο αναμονής της Οracle ώσπου να εκδοθεί η ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην έρευνα για προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς. Υπενθυμίζεται ότι η Οracle έχει προτείνει από τον Απρίλιο εξαγορά προς 7,4 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Οracle: Στο ύψος των 100 εκατ. δολαρίων την ημέρα, περίπου, εκτιμώνται τα διαφυγόντα κέρδη της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας εφαρμογών βάσεων δεδομένων, επιχειρηματικών εφαρμογών και δικτύων, σύμφωνα με τον επικεφαλής κ. Λάρι Ελισον. Τα διαφυγόντα αυτά κέρδη οφείλονται στον χρόνο αναμονής της Οracle ώσπου να εκδοθεί η ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην έρευνα για προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς. Υπενθυμίζεται ότι η Οracle έχει προτείνει από τον Απρίλιο εξαγορά προς 7,4 δισ. δολ. για την εταιρεία Sun Μicrosystems. Τον Αύγουστο το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένη να διεξαγάγει έρευνα για ζητήματα ανταγωνισμού που ενδεχομένως θα εγείρει η ενοποίηση των δύο επιχειρήσεων. Οπως εκτιμά ο κ. Ελισον, η ΕΕ είναι πιθανόν να εγκρίνει τελικά τη συμφωνία.

* Αreva: Τρεις προσφορές, χαμηλότερα των 4 δισ. ευρώ εκάστη, δέχθηκε ο γαλλικός όμιλος που δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, για την εξαγορά της πυρηνικής μονάδας της, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οπως έγινε γνωστό χθες, προσφορές κατέθεσαν οι General Εlectric σε συνεργασία με τη CVC Capital Ρartners, η Τoshiba, καθώς και κοινοπραξία υπό τις γαλλικές Αlstom και Schneider Εlectric.

* Μoody΄s: Για έκδοση «φουσκωμένων» αξιολογήσεων επιχειρήσεων κατηγορεί πρώην αναλυτής του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και έχει καταθέσει τις κατηγορίες του προς έρευνα στο αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σε επιστολή με ημερομηνία Ιουλίου ο κ. Ερικ Κολτσίνσκι κατηγορεί τη Μoody΄s Ιnvestor ότι εξέδωσε μια υψηλή αξιολόγηση για περίπλοκη ομολογιακή έκδοση χρεογράφων τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι είχε προγραμματίσει υποβάθμιση των ενεργητικών στα οποία είχαν αντίκρισμα τα χρεόγραφα.

* Ρraktiker: Το πρώτο της κατάστημα do-it-yourself στην Αλβανία, ένα από τα φτωχότερα έθνη της Ευρώπης, πρόκειται να ανοίξει σύντομα η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση οικιακών ειδών, εργαλείων κτλ. της Γερμανίας. Το κατάστημα θα αρχίσει να λειτουργεί τον επόμενο μήνα στα Τίρανα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ρraktiker. Οπως αναφέρει η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε εννέα χώρες εκτός Γερμανίας, το ποσοστό ιδιοκτησίας ακινήτου στην Αλβανία ανέρχεται στο 90% του πληθυσμού και τα περισσότερα από αυτά τα οικήματα χρειάζονται ανακαίνιση και ανανέωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk