Χάλκινο μετάλλιο για Πασχαλίδη και Τριγκώνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου Tornado, το οποίο διεξήχθη στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας. Το πρωί ήταν προγραμματισμένες δύο ιστιοδρομίες, όμως ο άνεμος χάλασε τα σχέδια της επιτροπής αγώνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι ιστιοδρομίες της σημερινής ημέρας και οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν τελικά την 3η θέση μετά από 6 ιστιοδρομίες.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου Tornado, το οποίο διεξήχθη στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας.

Το πρωί ήταν προγραμματισμένες δύο ιστιοδρομίες, όμως ο άνεμος χάλασε τα σχέδια της επιτροπής αγώνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι ιστιοδρομίες της σημερινής ημέρας και οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν τελικά την 3η θέση μετά από 6 ιστιοδρομίες.

Μεγάλη επιτυχία και για τους Μαύρο-Ταγαρόπουλο που στην παρθενική τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέλαβαν την 8η θέση.

«Νιώσαμε πολύ όμορφα που ξαναβρεθήκαμε σε αγώνες υψηλού επιπέδου, πόσω μάλλον που κατακτήσαμε ένα μετάλλιο» δήλωσε ο Πασχαλίδης και συνέχισε:

«Δυσκολευτήκαμε πολύ με τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε εδώ. Παρ όλα αυτά καταφέραμε, έστω και την ύστατη ώρα, να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, πράγμα το οποίο μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Από την πλευρά του ο Τριγκώνης συμπλήρωσε: «Αν είχε σε κάποιες κούρσες λίγο περισσότερο αέρα θα ήμασταν σε άλλη θέση. Έτσι είναι όμως το σπορ, οπότε και η 3η θέση καλοδεχούμενη.

»Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Την Ε.Ι.Ο., τον Όμιλο μας τον ΝΟΘ και τους χορηγούς μας. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Απολλωνίων Λευκάδος και στους επιχειρηματίες του νησιού για την υποστήριξη τους στην προσπάθεια μας αυτή».

Από τη μεριά τους οι Μαύρος – Ταγαρόπουλος δήλωσαν: «Μας κόστισε η χθεσινή 13η θέση, η οποία μας έριξε από την 5η στην 8η θέση. Από την άλλη μεριά, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Δεν είναι και λίγο για εμάς στην πρώτη μας ουσιαστικά διεθνή συμμετοχή να μπαίνουμε στην πρώτη 10άδα. Πιστεύουμε ότι με δουλειά μαζί με τον Ντάνη και τον Κώστα θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Τα δύο πληρώματα κάνουν κοινές προπονήσεις εδώ και 2 μήνες.

Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Αυστραλοί Ντάρεν Μπάντικ / Γκλεν Ασμπι με 5 βαθμούς ποινής.

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk