ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ

Υπάρχουν ειδήσεις σημαδιακές, που εξηγούν τις εξελίξεις και αποδίδουν το μέγεθος της κρίσης. Προχθές έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 4,6 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες του ΙΚΑ. Η πράξη επιβεβαιώνει την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών, φανερώνει το κρυμμένο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και εξηγεί, μεταξύ άλλων, την εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες. Και βεβαίως αποκαλύπτει ότι το επερχόμενο ΠαΣοΚ δεν θα παραλάβει απλώς καμένη γη, αλλά θα βαδίσει σε οικονομική έρημο.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ | tovima.gr

Υπάρχουν ειδήσεις σημαδιακές, που εξηγούν τις εξελίξεις και αποδίδουν το μέγεθος της κρίσης.

Προχθές έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 4,6 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες του ΙΚΑ.

Η πράξη επιβεβαιώνει την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών, φανερώνει το κρυμμένο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και εξηγεί, μεταξύ άλλων, την εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες. Και βεβαίως αποκαλύπτει ότι το επερχόμενο ΠαΣοΚ δεν θα παραλάβει απλώς καμένη γη, αλλά θα βαδίσει σε οικονομική έρημο. Γεγονός που μεγιστοποιεί την ευθύνη του και επιβάλλει θαρραλέες πολιτικές, όχι μόνο για τη σωτηρία της οικονομίας, αλλά και για τη διάσωση του βασικού αγαθού της κοινωνικής ασφάλισης, που εγγυάται την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk