Λιγότερες σχολικές εκδρομές λόγω κρίσης

«Θύματα» της οικονομικής κρίσης «έπεσαν» και οι σχολικές εκδρομές. Σε σχέση με πέρυσι 82.379 μαθητές λιγότεροι θα πάνε εφέτος τριήμερη, τετραήμερη ή πενθήμερη σχολική εκδρομή, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Την περασμένη χρονιά 351.923 μαθητές συμμετείχαν σε σχολικές εκδρομές συνολικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έναντι 269.544 εφέτος. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, καταγράφεται μείωση, σε σχέση με πέρυσι, στις προτιμήσεις των μαθητών προς τουριστικές περιοχές όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα και αύξηση των προτιμήσεων προς χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Λιγότερες  σχολικές  εκδρομές λόγω  κρίσης | tovima.gr

«Θύματα» της οικονομικής κρίσης «έπεσαν» και οι σχολικές εκδρομές. Σε σχέση με πέρυσι 82.379 μαθητές λιγότεροι θα πάνε εφέτος τριήμερη, τετραήμερη ή πενθήμερη σχολική εκδρομή, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Την περασμένη χρονιά 351.923 μαθητές συμμετείχαν σε σχολικές εκδρομές συνολικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έναντι 269.544 εφέτος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, καταγράφεται μείωση, σε σχέση με πέρυσι, στις προτιμήσεις των μαθητών προς τουριστικές περιοχές όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα και αύξηση των προτιμήσεων προς χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών, οι μαθητές προτίμησαν εφέτος πιο οικονομικές λύσεις από τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα, τα οποία απαιτούν και περισσότερες δαπάνες.

Εφέτος τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των μαθητών που πραγματοποιούν πολυήμερες εκδρομές κατέχουν τα Χανιά (τα επέλεξαν 4.970 μαθητές) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (4.546 μαθητές) και η Ιταλία (3.496 μαθητές).

Πέρυσι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ήταν κατά σειρά τα Χανιά, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τη Ρόδο επέλεξε το 16% των μαθητών ενώ εφέτος μόλις το 9%. Την Κέρκυρα πέρυσι επέλεξε το 7% των μαθητών και εφέτος το 6%. Από τις χώρες του εξωτερικού η Ιταλία συγκεντρώνει εφέτος το 12% των προτιμήσεων έναντι 8% πέρυσι, ενώ ακολουθούν η Ισπανία με 8% έναντι 4% την περασμένη χρονιά και η Τσεχία με 4% έναντι 7% πέρυσι.

Στο σύνολο των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα επιλέγονται από τα περισσότερα σχολεία ως προορισμοί των διήμερων, τριήμερων κ.λπ. εκδρομών τους. Συνολικά 8.690 μαθητές επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16%. Ακολουθεί η Αθήνα, την οποία θα επισκεφθούν εφέτος συνολικά 7.135 μαθητές. Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα Χανιά, τα οποία έχουν επιλέξει 5.492 μαθητές. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και την περασμένη χρονιά. Ως μέσο μεταφοράς η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών επιλέγει το λεωφορείο και ακολουθούν το πλοίο, το αεροπλάνο και το τρένο. Ειδικότερα το λεωφορείο επέλεξαν ως μέσο μεταφοράς 184.891 μαθητές, το πλοίο 53.556 μαθητές, το αεροπλάνο 25.694 μαθητές και το τρένο 5.403 μαθητές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk