Αντιντόπινγκ υποδοχή στη Δεβετζή

ΠΕΚΙΝΟ. Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι της στην κινεζική πρωτεύουσα η Πηγή Δεβετζή και δέχθηκε την επίσκεψη των ελεγκτών ντόπινγκ της WΑDΑ. Η ασημένια ολυμπιονίκης της Αθήνας στο άλμα τριπλούν που ταξίδεψε με τον συναθλητή της στο ίδιο αγώνισμα Δημήτρη Τσιάμη και τον προπονητή της κ. Θανάση Σιούντρη έφτασε στις 6 το πρωί στο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Δύο ώρες αργότερα βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό και λίγες ώρες αργότερα την επισκέφτηκαν οι ελεγκτές της WΑDΑ. Η εντολή ήρθε περίπου στις 16.

Αντιντόπινγκ  υποδοχή  στη Δεβετζή | tovima.gr

ΠΕΚΙΝΟ. Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι της στην κινεζική πρωτεύουσα η Πηγή Δεβετζή και δέχθηκε την επίσκεψη των ελεγκτών ντόπινγκ της WΑDΑ. Η ασημένια ολυμπιονίκης της Αθήνας στο άλμα τριπλούν που ταξίδεψε με τον συναθλητή της στο ίδιο αγώνισμα Δημήτρη Τσιάμη και τον προπονητή της κ. Θανάση Σιούντρη έφτασε στις 6 το πρωί στο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Δύο ώρες αργότερα βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό και λίγες ώρες αργότερα την επισκέφτηκαν οι ελεγκτές της WΑDΑ. Η εντολή ήρθε περίπου στις 16.30 στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής και λίγο αργότερα η Δεβετζή υποβαλλόταν σε αντιντόπινγκ έλεγχο. Εξάλλου, σήμερα έφθασε στο Πεκίνο από το Φουκούι της Ιαπωνίας όπου βρίσκονταν για προετοιμασία, ο μεγάλος όγκος των ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Στο Φουκούι παραμένουν έξι αθλητές, μεταξύ των οποίων η Φανή Χαλκιά (400 μ. εμπ.) και ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.), ενώ στην Αθήνα είναι ακόμη η Αθανασία Τσουμελέκα (βάδην) και ο Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.).

Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ανακοίνωσε ότι από την ημέρα που άνοιξε το Ολυμπιακό Χωριό, έχουν ληφθεί περίπου 1.500

δείγματα ούρων και αίματος από αθλητές και αθλήτριες, τόσο πριν από την έναρξη των Αγώνων όσο και μετά. Η πρώτη αθλήτρια που βρέθηκε θετική (σε ερυθροποιητίνη) και εκδιώχθηκε από την Κίνα είναι η 27χρονη ισπανίδα ποδηλάτισσα Μαρία Ιζαμπέλ Μορένο, η οποία είχε περάσει από έλεγχο στις 31 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Χωριό. Η ΔΟΕ προγραμματίζει έναν αριθμό-ρεκόρ ελέγχων, οι οποίοι θα φτάσουν τους 4.500,

εντός της ολυμπιακής περιόδου, η οποία άρχισε στις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου. Οι 4.500 ελέγχοι είναι κατά 25% περισσότεροι από τους 3.600 που είχαν γίνει το 2004 στην Αθήνα, όπου είχαν διαπιστωθεί 26 κρούσματα ντόπινγκ.

Η εκπρόσωπος της ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσης ότι εκτός των αιφνιδιαστικών ελέγχων, θα γίνεται έλεγχος και στους πέντε πρώτους κάθε ατομικού αγωνίσματος. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν ακριβείς πληροφορίες για το πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή (whereabout), δηλαδή, πού διαμένουν, πού προπονούνται κλπ. και κάθε αθλητής/τρια μπορεί να υποβληθεί ακόμη και σε δύο ελέγχους μέσα στην ίδια ημέρα. Επίσης, η ΔΟΕ έχει αποφασίσει ήδη από την 1η Ιουλίου 2008, ότι όποιος αθλητής ή αθλήτρια τιμωρηθεί για ντόπινγκ με ποινή αποκλεισμού άνω των 6 μηνών, δεν θα παίρνει μέρος στους Θερινούς ή Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα έπονται από την ημέρα που θα λήξει η τιμωρία του.

* Την κυπριακή αποστολή που διαμένει στο ίδιο κτίριο με την ελληνική επισκέφθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk