Υλικά


1 κιλό κιμά από κοτόπουλο * 750 γραμμ. ψωμί μουλιασμένο σε νερό και πολύ καλά στυμμένο * 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο * 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο * 4 κρεμμύδια ξερά τριμμένα * 2 αβγά * λίγο αλεύρι * ρίγανη * αλάτι και πιπέρι * Υλικά για τη σάλτσα * 1 ποτήρι του κρασιού ούζο * 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος * αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση



Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω τον κιμά, το ψωμί, τα αβγά, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλω, τρίβω και 2 ντομάτες (έτσι γίνονται πιο αφράτα τα κεφτεδάκια). Ζυμώνω πολύ καλά όλα τα υλικά ώσπου να ενωθούν μεταξύ τους. Βάζω λάδι σε ένα τηγάνι και ανάβω τη φωτιά. Πλάθω τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνω και τα τηγανίζω. Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος με αλάτι και πιπέρι, και μόλις πάρει βράση η κρέμα ρίχνω το ούζο. Αφήνω την κρέμα και το ούζο να πάρουν δυο-τρεις βράσεις και ρίχνω τα κεφτεδάκια. Τα αφήνω και αυτά για 5 λεπτά περίπου και σβήνω τη φωτιά. Τρώγονται ζεστά.


Σημείωση: Προτού τηγανίσω τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνω λίγο για να μη μαυρίσουν στο τηγάνισμα.