από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2012, 17:00 σχολιάστε
Κάποιος είχε πει ότι αν πεις στον Έλληνα ότι πίσω από τη μία πόρτα υπάρχει ο Παράδεισος και πίσω από την άλλη πόρτα γίνεται πολύ κουβέντα για τον Παράδεισο και μπορεί να μπει σε όποια θέλει, αυτός θα διαλέξει τη δεύτερη χωρίς πολύ σκέψη. Νομίζω οι τελευταίοι μήνες είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αυτής ακριβώς της πλευράς της ράτσας μας.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2011, 19:52 σχολιάστε
Tην προηγούμενη εβδομάδα η στήλη αναφέρθηκε στην αποκέντρωση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος μέσω του Bitcoin, ενός νέου ευρείας αποδοχής ηλεκτρονικού νομίσματος. Φυσική συνέχειά του είναι το Square.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2011, 19:46 σχολιάστε
Η πρώτη φορά που διάβασα για τη σύγχρονη οικονομική κρίση ήταν το 2008 και αναφερόταν σε ένα ακατάληπτο κομμάτι της αμερικάνικης αγοράς το οποίο όμως είχε καταφέρει να επηρεάσει όλη την οικονομία εκεί. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε η Ιρλανδία, η Ισλανδία, εμείς και σιγά σιγά πήρε σειρά και η υπόλοιπη Ευρώπη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2011, 20:03 σχολιάστε
Πριν λίγες ημέρες τέλειωσε η μεγάλη (αν και χωρίς φανφάρες) γιορτή του Google για φέτος: το Google I/O. Και ενώ ακόμα περιμένουμε να κατακαθίσει η σκόνη από όσα ανακοινώθηκαν και κάλυψαν διάφορα πεδία ενδιαφέροντος, γίνεται τουλάχιστον σαφές το ότι κάτι αλλάζει σιγά σιγά. Συγκεκριμένα, έρχονται αλλαγές στην καθημερινότητα των περισσότερων επιχειρήσεων σε θέματα που είχαν μείνει απαράλλαχτα για χρόνια.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2011, 15:48 σχολιάστε
Κάποιος είχε πει ότι ένας από τους λόγους που δεν έχει ανθίσει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και κυρίως το ότι δεν υπάρχει στη νοοτροπία μας είναι η έλλειψη γκαράζ στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί να κλείσει την πόρτα πίσω του και να ασχοληθεί με κάτι άλλο μετά τη δουλειά, το Σαββατοκύριακο ή στις διακοπές.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2011, 20:16 σχολιάστε
Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι μια υπάλληλος απολύθηκε από τη δουλειά της για υπερβολική χρήση του Facebook σε ώρες εργασίας. Αυτό από μόνο του δε σημαίνει κάτι και κοιτάζοντας με λίγο περισσότερη προσοχή την ιστορία μάλλον δικαίως έγινε η συγκεκριμένη απόλυση. Όμως φέρνει στην επιφάνεια μια πλευρά της επαγγελματικής ζωής στην Ελλάδα και λέει πολλά για τη νοοτροπία που επικρατεί.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2011, 07:00 σχολιάστε
Είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του StartupGreece, ενός portal με σκοπό να πληροφορήσει και να δικτυώσει τη νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στηρίζεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η οποία - σε αντίθεση με τις προσδοκίες μου από μια κρατική δραστηριότητα - διαθέτει εχέγγυα προκειμένου να είναι αποτελεσματική.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2011, 17:00 σχολιάστε
Μιλώντας με κόσμο που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο διαδίκτυο ίσως ο πρώτος και ο πιο συνηθισμένος τρόπος που επικαλούνται οι περισσότεροι για να βασίσουν τα έσοδα τους είναι οι διαφημίσεις σε ένα site στο οποίο θα προσφέρουν περιεχόμενο (κείμενα, βίντεο, κλπ) σχετικά με το αγαπημένο τους αντικείμενο (ή ό,τι πουλάει τελευταία).
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2011, 06:20 σχολιάστε
Τις προάλλες έλαβα ένα μήνυμα στο Facebook από ένα συμμαθητή από το σχολείο με τον οποίο είχα να μιλήσω από τότε και με τον οποίο ποτέ δεν έκανα πολύ παρέα (το γιατί είναι μεταξύ των Facebook φίλων μου είναι διαφορετικό θέμα). Ο λόγος της επικοινωνίας του μετά από τόσο καιρό; Ήθελε να με προειδοποιήσει - μαζί με καμιά εκατοστή άτομα ακόμα - ότι το Facebook πρόκειται να ξεκινήσει την προβολή διαφημίσεων με τα πρόσωπά μας και να τρέξω να κάνω τις σχετικές ρυθμίσεις για να το αποτρέψω.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2011, 17:06 σχολιάστε
Το Φόρουμ Καλών Πρακτικών αποτελεί ένα καλό ενδιάμεσο στάδιο για την καλύτερη αξιοποίηση -ή για κάποια αξιοποίηση, έστω- των ήδη στημένων ομάδων και ήδη επεξεργασμένων ιδεών, στις οποίες αναφέρθηκα την προηγούμενη εβδομάδα.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2011, 20:07 σχολιάστε
Εν μέσω του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ημερών υπήρξε μια ανακοίνωση που αναγκαστικά πέρασε στα ψιλά αλλά νομίζω πως αξίζει περαιτέρω μνείας - τουλάχιστον ως ελάχιστο αντίβαρο στα απαισιόδοξα τεκταινόμενα στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε τον ibank διαγωνισμό καινοτομίας της βραβεύοντας τις δέκα καλύτερες προτάσεις που σχετίζονταν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και αποδίδοντάς τους το συνολικό ποσό των 49.000 ευρώ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2011, 13:19 σχολιάστε
Εξεπλάγην όταν έμαθα για την Χρεοκρατία, ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ σχετικά με τα αίτια της κρίσης και πιθανούς τρόπους να αντιμετωπιστεί. Πέρα από το αντικείμενο του (το οποίο αν δεν ήταν τόσο σημαντικό θα το χαρακτηρίζαμε από καιρό ως «κουρασμένο»), το ενδιαφέρον είναι ο τρόπος δημιουργίας της συγκεκριμένης δουλειάς.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2011, 13:21 σχολιάστε
Διαβάζοντας κινδυνολόγα άρθρα περί «εσωτερικής υποτίμησης» και «πτώχευσης», δεν είναι να μη σου χαλάει η διάθεση ή έστω, να «βαραίνεις» κάπως. «Τελειώνουν τα μετρητά στην αγορά, οι τράπεζες σύντομα θα πληρώνουν μόνο τα δικά τους χρέη, οι πολίτες θα πεινάσουν. Μοναδική λύση η εξωστρέφεια με τις διάφορες όψεις τις όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές».