Η κλιματική αλλαγή, η επέκταση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, η λαθροθηρία για το κρέας και το δέρμα τους απειλούν την επιβίωση πολλών ειδών σε όλον τον κόσμο. Aυτή τη στιγμή, η Κένυα προχωρεί στην πρώτη της εθνική απογραφή άγριας πανίδας με στόχο να εντοπίσει απειλές για τους εύθραυστους πληθυσμούς άγριων ζώων και να βοηθήσει για την προστασία τους. Η απογραφή, η οποία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 2,3 εκατ. δολάρια, θα διαρκέσει μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, με δασοφύλακες, ερευνητές και μέλη των τοπικών κοινοτήτων να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να τα καταμετρούν από ξηράς αλλά και από αέρος, μέσω ελικοπτέρων, χρησιμοποιώντας συσκευές εντοπισμού GPS, καμουφλαρισμένες κάμερες με ανιχνευτή κίνησης κ.τ.λ.

Η καταμέτρηση, μάλιστα, θα επικεντρωθεί κυρίως σε σπάνια είδη όπως ο παγκολίνος – το όνομα του οποίου έχει κατά καιρούς συνδεθεί και με τη μετάδοση της COVID-19 στον άνθρωπο – μέχρι τον ορυκτερόποδα. Σημειώνεται μάλιστα πως παρότι ορισμένα ζώα «ευδοκίμησαν» μέσα στην περίοδο της COVID-19
– είχαμε, για παράδειγμα, έκρηξη στη γέννηση ελεφάντων στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής – ο κορωνοϊός φαίνεται να είχε καταστροφικές επιπτώσεις στα εκατομμύρια είδη της περιοχής που εξαρτώνται από τον οικοτουρισμό.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω