Υπάρχουν αρκετοί γίγαντες στην ίδια αρένα όπου έκανε την εμφάνισή του το Zoom. Και η πάλη εξαιτίας του αποκλεισμού σε πολλές χώρες έφθασε να διεξάγεται με λύσσα, με αλληλοκαρφώματα και με στρατολογημένα σάιτ. Μια ψύχραιμη πάντως ματιά στον χώρο του Zoom δίνει τους εξής ως κύριους ανταγωνιστές:
l WebEx: Ιδρύθηκε το 1995 από τους Σούμπρα Ιγιάρ και Μιν Ζου. Ο Ερικ Γιουάν ήταν στη WebEx προτού φτιάξει τον δικό του κολοσσό. Δώδεκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, αν και οι πωλήσεις της δεν υπερέβαιναν τα 380 εκατομμύρια δολάρια, εξαγοράστηκε με το ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τη Cisco, μια τεράστια εταιρεία που ειδικεύεται στα δίκτυα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Microsoft. Τελευταία φορά που βρέθηκαν «οπές» στο λογισμικό της ήταν μόλις τον περασμένο Μάρτιο στα Webex Player και Webex Network Recording Player, όπου ένα κακόβουλο αρχείο, αν το άνοιγε ο χρήστης, θα μπορούσε να περάσει τις δικές του εντολές στο σύστημα. Επίσης τον Ιανουάριο αναδύθηκε άλλο ένα προβληματικό σημείο, από όπου θα μπορούσε να γίνει εισβολή μέσα σε μια τηλεσυνεδρίαση σε εξέλιξη, για όλα αυτά όμως η εταιρεία λέει ότι έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις (https://threatpost.com/high-severity-cisco-webex-flaws-fixed/153462/ ).
l Facebook Messenger και WhatsApp: Στις 24 Απριλίου η εταιρεία του κ. Ζούκερμπεργκ ανήγγειλε σημαντικές αναβαθμίσεις στα προϊόντα της. Video Group Chats με έως και 50 συμμετέχοντες στο Messenger, έως και 8 βιντεοκλήσεις στο WhatsApp και βιντεοκλήσεις στο Facebook Dating.
l Google Meet: Αλλος ένας αντίπαλος που η μητρική εταιρεία τού ανέβασε την τεστοστερόνη, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης από το Gmail, όπως βιντεοκλήσεις μέσα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενώ τώρα θα μοιάζει η οθόνη του περισσότερο με αυτήν (ναι, καλά το μαντέψατε) του Zoom! Επιπλέον, αν το επιθυμεί ο χρήστης, του δίδεται και μια δυνατότητα περιορισμού του θορύβου.
l Skype: Να μην το ξεχνάμε και αυτό. Αγορασμένο από τη Microsoft το 2011 για 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
l Blue Jeans: Αποκτήθηκε μόλις στις 16 Απριλίου, καταλαβαίνει ο καθένας γιατί τώρα από τη Verizon και τονίστηκε πάνω από όλα το ότι, κατά την εταιρεία, είναι εξαιρετικά ασφαλές (και καταλαβαίνει ο καθένας γιατί).
l Houseparty: Ισως θα πρέπει οι γονείς να σπεύσουν να μάθουν για την ύπαρξή του γιατί θα το βρουν μπροστά τους. Είναι ανερχόμενη δύναμη, 50 εκατομμύρια μπήκαν σε αυτό τις προηγούμενες εβδομάδες και αποκτήθηκε πέρυσι από την Epic Games. Αρα δεν είναι παράξενο το ότι απευθύνεται κυρίως σε όποιον θα ήθελε να παίζει παιχνίδια με άλλους από μακριά.
l FaceTime: Το αντίστοιχο της Apple. Που παίζει μόνον στις συσκευές της εταιρείας ενώ το Zoom παίζει και σε αυτές.