Jean-Marie Hoffmann
- ΚΕΦΤΕΔΕΣ Κεφτέδες από κοτόπουλο Ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται με ένα υπέροχο δροσερό ταρτάρ ντομάτας.
- ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΦΡΑΟΥΛΑ Σούπα φράουλα με μαστίχα και βασιλικό Σερβίρεται με μπισκότα αμυγδάλου. Η δόση για τα μπισκότα είναι φυσικά μεγαλύτερη από αυτήν που...
- ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΦΡΑΟΥΛΑ Πανακότα με κατσικίσιο λευκό τυρί και φράουλες Ο σεφ προτείνει να ψήσουμε ένα φύλλο κρούστας στον φούρνο, να το σπάσουμε σε...
- Τάρτα με αρακά Μια ζύμη με 2 είδη αλευριού αποτελεί τη βάση για αυτή την εξαιρετική τάρτα.
- Γκρατέν με αρνί Ένα εξαίσιο και πρωτότυπο πιάτο με αρνί που μας έχει περισσέψει από προηγούμενο μαγείρεμα.
- Μύδια γκρατιναρισμένα με φέτα, ντομάτα και κρίταμο Ένα εξαίσιο πιάτο με ελληνικό άρωμα.
- Μπούτι αρνίσιο αργοψημένο με ανθόνερο Το αρνάκι, παραδοσιακό έδεσμα για το «Πάσχα του καλοκαιριού», μαγειρεμένο με εξωτικά μπαχαρικά και κρητικό...
- Μακαρονάδα με μύδια αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης Μπορούμε να προσθέσουμε κρόκο Κοζάνης και στο νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά για να πάρουν...
- Κέικ με φιστίκια Αιγίνης, σαντιγί και φρέσκες φράουλες Ένα πρωτότυπο κέικ με τον υπέροχο συνδυασμό φιστικιού Αιγίνης και φράουλας.
- Η τέλεια σπιτική μαγιονέζα Το μυστικό για σίγουρο αποτέλεσμα: να είναι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καπνιστός σολομός με μαύρες φακές Δομοκού και passion fruit Το εξωτικό passion fruit μαζί με το ξύσμα λεμονιού ταιριάζει όμορφα με τις φακές.
- Σούπα βελουτέ κάστανο με φουντούκι Δοκιμάζοντάς την νομίζεις ότι θα χρειαστείς ώρες για να φτιάξεις μια σούπα με τόσο...
- Η τέλεια σπιτική μαγιονέζα Το μυστικό: όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Από εκεί και πέρα απλώς...
- Αβγοφέτες από τσουρέκι Σερβίρονται με ψημένα μήλα, μια εξαισια σάλτσα από αλμυρή καραμέλα και παγωτό.
- Φουσίλι με κατσικίσια φέτα και κολοκυθάκια Ενα εξαίσιο πιάτο ζυμαρικών, αρωματισμένο με δεντρολίβανο - τρώγεται οπωσδήποτε ζεστό!
- Panacotta με κατσικίσιο τυρί και tartare ντομάτας Η ντομάτα αλλάζει μια ιταλική συνταγή ζαχαροπλαστικής και την μετατρέπει σε εξαίσιο αλμυρό πιάτο
- Λινγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και κόλιανδρο Ένα γλυκόξινο πιάτο που συνδυάζει αρώματα Μεσογείου με ασιατικές αναφορές.
- «Tούρτα» ντάκος με ξινομυζήθρα Για να είναι πιο όμορφη η παρουσίαση, μπορούμε να επιλέξουμε πολύχρωμα ντοματίνια.
- Εξωτικά κοτοκεφτεδάκια Ο φιδές στο μείγμα κάνει πιο τρυφερά αυτά τα πικάντικα τηγανητά κεφτεδάκια.
- Καλαμάκια κοτόπουλου με σάλτσα φράουλας Ο χυμός από το λάιμ ισορροπεί την γεύση της φράουλας, ενώ το κόλιαντρο βάζει την...
Σίβυλλα
- Οταν ο Σταύρος Ψυχάρης μού εμπιστεύτηκε τη «Σίβυλλα» Οταν πληροφορήθηκα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα (όπως όλοι άλλωστε) ότι ο Σταύρος Ψυχάρης πέθανε στη διάρκεια του ύπνου του,...
ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |