Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 30΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο 45΄

 

ΥΛΙΚΑ (για μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 cm)

Για τη ζύμη ολικής

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

70 γρ. αλεύρι βρόμης

2 πρέζες αλάτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. νερό

Για τη γέμιση

350 γρ. φρέσκος καθαρισμένος αρακάς ή κατεψυγμένος

4 αβγά

125 γρ. κρέμα

125 γρ. γιαούρτι

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος του)

160 γρ. φέτα κατσικίσια

Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε τα δύο είδη αλευριού, προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄.

Γέμιση: Βράζουμε τον αρακά για 5΄, τον σουρώνουμε και τον βυθίζουμε σε παγωμένο νερό για να διατηρήσουμε το ωραίο πράσινό του χρώμα.

Ξεκινάμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα αβγά, την κρέμα, το γιαούρτι, το αλάτι, το κρεμμύδι και τον βασιλικό.

Τάρτα: Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μια φόρμα τάρτας (χρησιμοποιώ τσέρκι με διάμετρο 22 cm & 4 cm ύψος). Αφού τρυπήσουμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τον αρακά και τη γέμιση.

Τελειώνοντας σπάμε με τα χέρια μας την κατσικίσια φέτα και τρίβουμε το πιπέρι.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄.

Για να έχει ωραιότερη εμφάνιση η τάρτα, μπορούμε να κρατήσουμε λίγο αρακά και φέτα για να τα ρίξουμε στην τάρτα πριν από το σερβίρισμα.