Καπνιστός σολομός με μαύρες φακές Δομοκού και passion fruit

Το εξωτικό passion fruit μαζί με το ξύσμα λεμονιού ταιριάζει όμορφα με τις φακές.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 20’,  Μαγείρεμα 25’

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

250 γρ. φακές μαύρες Δομοκού

300 γρ. καπνιστού σολομού, κατά προτίμηση καρδιά σολομού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι, τον χυμό

Για το ντρέσινγκ

6 ώριμα passion fruit

1 λεμόνι, ακέρωτο κατά προτίμηση βιολογικό, το ξύσμα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τις φακές και τις βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία (για να μη διαλυθούν) για 20-25 λεπτά.

Κόβουμε τον σολομό σε κύβους ή κομματάκια σε μέγεθος μικρού ζαριού.

Ντρέσινγκ: Καθαρίζουμε τα passion fruit, παίρνουμε την «καρδιά» (υγρό με σποράκια) και την αναμειγνύουμε με το ξύσμα του ενός λεμονιού.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τον σολομό, το ελαιόλαδο, το ντρέσινγκ, τον χυμό από το ένα λεμόνι και αλατοπίπερο. Δοκιμάζουμε την οξύτητα και αν χρειαστεί προσθέτουμε χυμό ή ξύσμα από λεμόνι.

Βάζουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο το φινόκιο.

Το προσθέτουμε, όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk