Μπούτι αρνίσιο αργοψημένο με ανθόνερο

Το αρνάκι, παραδοσιακό έδεσμα για το «Πάσχα του καλοκαιριού», μαγειρεμένο με εξωτικά μπαχαρικά και κρητικό άρωμα και σερβιρισμένο με γλυκοπατάτες.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο 4 ώρες + 10′

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αρνίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδου

100 ml ανθόνερο

2 κ.σ. μέλι

200 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

10 γρ. τζίντζερ φρέσκο ή 1 κ. σκόνη

1 κ. κύμινο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια cocotte ή μια γάστρα και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθόνερο και το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140οc.

Προσθέτουμε τη μαρινάδα στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο για 4 ώρες.

Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε να έχει πάντα λίγα υγρά.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ…..

Γλυκοπατάτες σχάρας με πετιμέζι

Προετοιμασία 15’, Βράσιμο 4-5’

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γλυκοπατάτες

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

50 ml πετιμέζι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Μπούκοβο ή μικρές πιπεριές τσίλι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά ώστε να κρατάνε λίγο και να μη μαλακώσουν πολύ.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά τελειώνουμε το ψήσιμο της γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας τις 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.

Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις γλυκοπατάτες, τις πασπαλίζουμε με το πετιμέζι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk