Η τέλεια σπιτική μαγιονέζα

Το μυστικό: όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Από εκεί και πέρα απλώς τα ανακατεύουμε καλά. Η πλούσια γεύση της δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)

2 κρόκοι αβγών

1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση dijon)

Αλάτι, πιπέρι

250 ml ηλιέλαιο

1 κ.σ. ξίδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους.Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σε μικρή, συνεχόμενη ροή το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Μία ακόμη πιο εύκολη λύση είναι να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό και στενό δοχείο και να τα ανακατέψουμε με ένα μίξερ χειρός ξεκινώντας με κίνηση από κάτω προς τα πάνω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk