Μέχρι πρότινος το Πήλιο ήταν για μένα ένα μυθικό βουνό με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, πεύκα, μικρά έλατα και γιγάντιες φτέρες.
Τις τελευταίες εβδομάδες θα έλεγες πως τα ζήσαμε πάλι όλα. Και καύσωνα περάσαμε, και διακοπές ρεύματος είχαμε,
Βρήκα επιτέλους τη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας που γύρευα. Σας τη μεταφέρω αυτούσια, όπως μου την είχε δώσει μια γερόντισσα από τη Σκύδρα
Εντελώς μη δημοκρατικά, αποφασίστηκε να πάω να μαγειρέψω κουνέλι στο σπίτι μιας φίλης μου, επειδή «το πεθύμησε» ο καλός της κι εκείνη λόγω μιας προσωπικής της ευαισθησίας δεν τα αντέχει κάτι τέτοια.
Νομίζω πως από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η στραπατσάδα, η ομελέτα με την ντομάτα, ήταν συνώνυμο του καλοκαιριού.
Κάποιο από εκείνα τα ατελείωτα Σαββατοκύριακα (long weekends αγγλιστί) που όλοι ονειρεύονται να δραπετεύσουν και η πόλη ερημώνει,
Τον Ιούνιο, με την προοπτική της παραλίας, πολλοί διατείνονται πως θέλουν να εντάξουν στο διαιτολόγιό τους κάποια φαγητά χαμηλότερης θερμιδικής αξίας,
Ο Αποστόλης γεννήθηκε σε ένα λιτό πυργόσπιτο, χτισμένο με ξερολιθιά, κάπου στη Μέσα Μάνη, 20 λεπτά ποδαρόδρομο από το κοντινότερο χωριό.
Πιστεύοντας πως ο αρακάς είναι πιο γλυκός και τρυφερός μόνο τις αρχές της άνοιξης, όσο είναι νεαρός, απέφευγα τον φρέσκο μετά τις αρχές Ιουνίου που,
Οσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο ανεβαίνει και η δημοτικότητα των ψαριών. Οχι επειδή η εποχή θεωρείται η ιδανική ως προς την πληθώρα των αλιευμάτων,
Ο αρακάς είναι ενδεχομένως ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά. Ισως γιατί εκτός από τη «λαδερή» εκδοχή του, με ντομάτα και άνηθο,
Θα μπορούσα να σας διηγηθώ την ιστορία της Τήνου σαν ένα παραμύθι γεύσης, με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που θέλησαν να γυρίσουν πίσω στις ρίζες τους, στις κουζίνες των σπιτιών τους,
Οταν πλησιάζει το Πάσχα όλοι δείχνουν να τα έχουν σκεφτεί και να τα έχουν οργανώσει όλα. Ολοι; Οχι.
Πάντα πίστευα πως η Κέρκυρα είναι ένα νησί που δεν σου αποκαλύπτεται εύκολα. Δεν αρκεί να τριγυρίσεις στα καντούνια της παλιάς πόλης, να ανέβεις στο Κάστρο ή να πάρεις τους ορεινούς δρόµους,