YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο αλάτι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια {{{ moto }}} 100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό 130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο 80 γρ. ξινομυζήθρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 60 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι 100 γρ. κρεμμύδι, σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο 20 γρ. αλάτι 140 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 10 ml χυμό λεμονιού 15 γρ. καπνιστή πάπρικα, σε σκόνη 10 γρ. κύμινο, σε σκόνη 10 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. σπαγγέτι αλάτι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες* 100 ml λευκό ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 120 γρ. φασολάκια, βρασμένα Για το πέστο 45 γρ. φρέσκο βασιλικό, τα φυλλαράκια 175 ml έ.π. ελαιόλαδο 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο** 6 γρ. σκόρδο 45 γρ. παρμεζάνα, […]