ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. πένες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. λουκάνικο, κατά προτίμηση χωριάτικο, σε ροδέλες

20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πρέζα μπούκοβο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

200 ml σάλτσα ντομάτας, σπιτική ή κονσέρβα

100 ml νερό, ζεστό

200 γρ. σπανάκι, χονδροκομμένο

αλάτι, πιπέρι

60 γρ. φέτα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν βγάλει τα αρώματά του ρίχνουμε το μπούκοβο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν οι πένες. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα.