Γίδα βραστή, η πατροπαράδοτη

Απολύτως comfort, βαθιά παραδοσιακή και γεμάτη σπιτική θαλπωρή, είναι η απόλυτη σούπα του χειμώνα

Εύη Κελεπούρη
Γίδα βραστή, η πατροπαράδοτη

Απολύτως comfort, βαθιά παραδοσιακή και γεμάτη σπιτική θαλπωρή, είναι η απόλυτη σούπα του χειμώνα

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

150λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για έξι μερίδες

1½ κιλό γίδα

4-5 φύλλα δάφνης

4-5 πατάτες χοντροκομμένες

4-5 καρότα χοντροκομμένα

3 κλωναράκια σέλινο (με τα φύλλα)

Αλάτι, πιπέρι φεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό, να το καλύπτει πλήρως.

  2. Το μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει καλή βράση, σουρώνουμε και ξαναπλένουμε το κρέας.

  3. Επαναφέρουμε τη γίδα στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.

  4. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά.

  5. Λίγο προτού γίνει η γίδα, αφαιρούμε δύο κομμάτια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε σε άλλο σκεύος μαζί με τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο. Καλύπτουμε με νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε τη γίδα με τα λαχανικά και το γευστικό ζωμό της.

Μικρά Μυστικά

Η χαμηλή φωτιά και η υπομονή είναι το μεγαλύτερο μυστικό για μαλακό κρέας και πλούσια δεμένη γεύση.

Απόρρητο