Απολογείται σήμερα 22/1 ο κρεοπώλης που κατηγορείται ότι σκότωσε με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον 31χρονο Μπάμπη, που έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες στο Μεσολόγγι.

Με το πρώτο φως της ημέρας χθες Κυριακή, ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Ειδική ομάδα με τρεις σκύλους, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων, έφτασαν στην περιοχή κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του 31χρονου.

Σήμανε συναγερμός

Το μεσημέρι σήμανε συναγερμός καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που ερευνούσε από το πρωί συγκεκριμένο σημείο της λιμνοθάλασσας, φέρεται να μύρισε κάτι.

Ο χειριστής του ενημέρωσε αμέσως τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να σηκώσει drone και να το ελέγξει. Πρόκειται για ένα ρηχό σημείο της λιμνοθάλασσας, όπου όμως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δεν μπόρεσε να γίνει επιτόπιος έλεγχος.

Ο 50χρονος κρεοπώλης που συνελήφθη, συνεχίζει να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ο 36χρονος φίλος του, του οποίου το κινητό εξέπεμψε στο ίδιο σημείο με του 31χρονου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του.

Οι κινήσεις του στις κάμερες

Το βράδυ της εξαφάνισης ο νεαρός άντρας, μαζί με τον 50χρονο, έφυγαν από το σπίτι του και κατέληξαν πάνω στην παλιά εθνική οδό, όπως ο φερόμενος δράστης ισχυρίστηκε.

Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη εμφανίστηκε σε κάμερα ασφαλείας, λίγο πιο κάτω από το σημείο, που ανέφερε πως άφησε τον Μπάμπη, και η κάμερα τον κατέγραψε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, αλλά πενήντα λεπτά αργότερα.

«Εκεί που λέει ότι τον άφησε είναι ένα νεκρό σημείο, δε θα μπορούσε να δώσει τοποθεσία σε κάποιον για να τον πάρει. Η επόμενη κάμερα που υπάρχει είναι στο βενζινάδικο, στο οποίο δε φαίνεται. Έχει χαθεί τώρα σε αυτήν την περιοχή, είτε στο βουνό, είτε προς τα κάτω κάπου, αλλά μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις. Δηλαδή από τον κάμπο μπορείς να πας μέχρι κάτω στη θάλασσα», λέει η αδερφή του αγνοούμενου.

Μια κάμερα ασφαλείας, η οποία ανήκει σε μίνι μάρκετ, κατέγραψε την ημέρα εκείνη τις κινήσεις του 50χρονου κρεοπώλη. Ο τελευταίος καταγράφηκε λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του 31χρνονου να πηγαίνει στο μίνι μάρκετ και να αγοράζει χαρτί κουζίνας

Ο κατηγορούμενος διακρίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και βιαστικός ενώ φαίνεται να κοιτάζει συνεχώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.