Για 16η ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να «δένουν» με ακόμα περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία των 50χρονο κρεοπώλη ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης. Εξάλλου, στον 50χρονο έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι αποκαλύψεις είναι ραγδαίες για τα όσα συνέβησαν την μοιραία νύχτα της 4ης Ιανουαρίου με τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ο τελευταίο άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 31χρονο. Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος και η οικογένειά  του 31χρονου μιλούν για ένα προμελετημένο έγκλημα που δεν έχει μόνο έναν δράστη και τονίζουν ότι το κίνητρο είναι οικονομικό, καθώς οι δύο άντρες είχαν διαφωνήσει έντονα για μεγάλο χρηματικό ποσό που ο κρεοπώλης χρωστούσε στον 31χρονο.

Την ίδια στιγμή και παράλληλα με τις αστυνομικές έρευνες συγγενείς, φίλοι του και εθελοντικές ομάδες, «χτενίζουν» την περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Οδοιπορικό στην περιοχή, που φαίνεται να εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, έκανε το «Φως στο Τούνελ» μαζί με την αδερφή του, Χριστίνα.

Το βράδυ της εξαφάνισης, ο νεαρός άντρας, μαζί με τον 50χρονο, έφυγαν από το σπίτι του και κατέληξαν πάνω στην παλιά εθνική οδό, όπως ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε.

Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη εμφανίστηκε σε κάμερα ασφαλείας, λίγο πιο κάτω από το σημείο, που ανέφερε πως άφησε τον Μπάμπη, και η κάμερα τον κατέγραψε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, αλλά πενήντα λεπτά αργότερα.

«Εκεί που λέει ότι τον άφησε είναι ένα νεκρό σημείο, δε θα μπορούσε να δώσει τοποθεσία σε κάποιον για να τον πάρει. Η επόμενη κάμερα που υπάρχει είναι στο βενζινάδικο, στο οποίο δε φαίνεται. Έχει χαθεί τώρα σε αυτήν την περιοχή, είτε στο βουνό, είτε προς τα κάτω κάπου, αλλά μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις. Δηλαδή από τον κάμπο μπορείς να πας μέχρι κάτω στη θάλασσα», λέει η αδερφή του αγνοούμενου.

Κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις του κρεοπώλη

Μια κάμερα ασφαλείας η οποία ανήκει σε μίνι μάρκετ κατέγραψε την ημέρα εκείνη τις κινήσεις του 50χρονου κρεοπώλη. Ο τελευταίος καταγράφηκε λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του 31χρνονου να πηγαίνει στο μίνι μάρκετ και να αγοράζει χαρτί κουζίνας

Ο κατηγορούμενος διακρίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος και βιαστικός ενώ φαίνεται να κοιτάζει συνεχώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

«Είμαστε από το ίδιο χωριό. Τον ήξερα. Καλό παιδί ακουγόταν ότι ήταν. Αν έκανε κάτι τέτοιο και τον σκότωσε όπως λένε ας πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Και ο αδελφός μου να ήταν, αυτό θα έλεγα. Να τον πάρουνε μακριά και να μην ξαναδεί την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια στο MEGA.

Τι ειπώθηκε κατά την μαραθώνια ανάκριση

Οι Αρχές ανέκριναν τον 50χρονο για 16 ώρες. Ωστόσο, εκείνος δεν είπε το παραμικρό, δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο Μπάμπης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αρνήθηκε ακόμα και τα ντοκουμέντα.

Αστυνομικός: Μας λες ότι πήγαινες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μετά κάνεις αναστροφή. Το βλέπεις;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Βλέπεις το αμάξι; Κινείται προς τον δρόμο. Δες και την πινακίδα στο ζουμ.

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Δες τα στοιχεία.

Κατηγορούμενος: Δε θυμάμαι.

«Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί»

«Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω ότι θα μου μιλήσει το παιδί μου…», είπε η μητέρα του αγνοούμενου Μπάμπη.

Η μητέρα του Μπάμπη μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη και τα λόγια της είναι γροθιά στο στομάχι.

«Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί, κάτι κακό έχει γίνει από αυτόν, γιατί χρωστούσε τα χρήματα», ανέφερε η μητέρα του Μπάμπη.