Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 50χρονη που έχασε τη ζωή της μετά από τη σοκαριστική επίθεση τριών σκυλιών στη στη Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Νεοχωρούδας.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε πάνω από 50 δαγκωματιές σε όλο το κορμί και στο κεφάλι από επίθεση τριών μεγαλόσωμων σκύλων, όπως προκύπτει από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι, θώρακα, κοιλιά, κάτω και άνω άκρα. Ο θάνατός της επήλθε συνεπεία των κακώσεων από τις δαγκωματιές.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα).

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Αυτά είναι τα σκυλιά που την κατασπάραξαν – Πού βρίσκονται τώρα

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας έχουν μεταφερθεί από την Κυριακή οι τρεις σκύλοι ποιμενικού τύπου, με το πόρισμα για την κατάστασή τους να αναμένεται εντός ημερών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τα τρία σκυλιά -κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- παρελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο αργότερα μετά τον θάνατο της μητέρας δύο παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από ειδικά κλιμάκια δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά και με τη συνεργασία του δήμου Ωραιοκάστρου και της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με κατάλληλους εκπαιδευτές, όπου και παρακολουθούνται εντατικά.

Στο μικροσκόπιο ο ιατρικός φάκελος των σκυλιών

Ο ιατρικός τους φάκελος έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών και αναμένεται η αρχή ενός πολυεπίπεδου πρωτοκόλλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έλεγχο για τσιπάκια, εμβολιασμούς, κατάσταση υγείας, δερματικές παθήσεις και στενή παρακολούθηση. Κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δύο καταρτισμένοι εκπαιδευτές θα αποστείλουν το σχετικό πόρισμα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία με τις διαπιστώσεις τους για την πορεία της συμπεριφοράς τους.

Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών

Οι ίδιες πηγές που και στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει υποθέσεις με επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους, εξηγούν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα μεγαλόσωμα ζώα τα οποία είναι δύσκολα διαχειρίσιμα, ενώ εκτιμούν μέσω του ThessToday ότι το επικρατέστερο σενάριο πίσω από την εξαιρετικά βίαιη επίθεση των σκυλιών κατά της 50χρονης, είναι η αλληλουχία αρνητικών γεγονότων.

Ενδεικτικά, ο θόρυβος από το μηχάνημα του κηπουρού για τις εργασίες στην αυλή και τα κλαδιά που κράδαινε η 50χρονη αποτελούν στοιχεία τα οποία εκτιμάται ότι αναστάτωσαν τον συσχετισμό των ζώων απέναντι στη γυναίκα και σε συνδυασμό με τη φαινομενική περιθωριοποίηση -η οποία καταγγέλθηκε από τους κατοίκους της περιοχής-, έφεραν αυτήν την τραγική κατάληξη.

Άλλωστε, οι δεκάδες δαγκωματιές που έφερε σε όλο της το κορμί -κυρίως στα άκρα- η 50χρονη, φανερώνουν και τη σφοδρότητα με την οποία της επιτέθηκαν τα τρία σκυλιά.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν όλα τα σενάρια ενώ η πιθανότητα επιστροφής τους στον 37χρονο ιδιοκτήτη βρίσκεται αποκλειστικά από την κρίση της δικαιοσύνης.