Συγκινεί ο πρώην σύζυγος της 50χρονης, που κατασπάραξαν τα τρία τσοπανόσκυλα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης στην αυλή του σπιτιού της, ο οποίος μίλησε στο Live News για όσα έγιναν. «Τα παιδιά (17 και 18 ετών) ήταν στο σπίτι και δεν είχαν αντιληφθεί τι είχε γίνει. Τα πήρα τηλέφωνο, τους ενημέρωσα και βγήκαν έξω» είπε ο κ. Στέργιος Κουτσουβάλογλου. «Ο μεγάλος γιος της την κράταγε στην αγκαλιά του και τα χέρια του ήταν μέσα στα αίματα…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό της 50χρονης. Μάλιστα απέρριψε τον ισχυρισμό του δικηγόρου του ιδιοκτήτη ότι τα σκυλιά ήταν ήρεμα. «Όλοι φοβούνταν, όλοι ήξεραν. Ήμερα σκυλιά δεν κάνουν επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Ένιωσαν να απειλούνται από το αλυσοπρίονο»

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών υποστήριξε ότι τα σκυλιά ήταν φιλικά. «Είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον χαμό της Ελισάβετ, τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμένη, έχει περίφραξη ύψους 2 μέτρων [..] Τα σκυλιά ήταν φιλικά και δεν είχαν πειράξει ποτέ κανένα. Πώς εξηγείται ότι ενώ είναι φιλικά να σπάσουν τον φράχτη και να εκδηλώσουν αυτή την επιθετική συμπεριφορά; Εκείνη την ημέρα -κι αυτό το λέω ως εξήγηση δεν επιρρίπτω ευθύνη σε κανέναν- εκτελούνταν κηπουρικές εργασίες με αλυσοπρίονο, πράγμα που ακουγόταν σε όλο το χωριό και τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται» είπε ο Χρήστος Πατούνας.

«Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα, επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατη σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Ο εισαγγελέας άλλαξε την κατηγορία για τον 37χρονο από ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται πια για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Τα ευρήματα στην ιατροδικαστική έδειξαν ότι η γυναίκα είχε στο σώμα της πολλαπλά βίαια χτυπήματα. Μόνο στο ένα της χέρι έφερε πάνω από δέκα δαγκωματιές.