Δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που να έγινε διαδήλωση υπέρ της Χαμάς μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Ακόμη κι αν υπάρχει, θα είναι μάλλον σπάνιο και εκκεντρικό είδος.

Εντάξει, θα μου πείτε, στην Ελλάδα από ανισόρροπους διαθέτουμε αξιόλογη παραγωγή.

Εδώ είχαμε διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ όταν οι Ρώσοι μπούκαραν στην Ουκρανία!

Χάρη στα προϊόντα αυτής της αξιόλογης παραγωγής μπορεί κάποιος να είναι με τον Πούτιν, να διαδηλώνει υπέρ της Χαμάς, να βγάζει λόγους εναντίων των εμβολίων, να θαυμάζει κάθε σούργελο που είναι «με τον άνθρωπο» και να διαμαρτύρεται εναντίον των Αμερικανών, του διαιτητή και του φράχτη στον Εβρο.

Για να θυμηθώ τον Μάνο Χατζιδάκι (ή μήπως τον Κουν;) «αν θεωρείτε ανυπόφορο είδος τον βλάκα, περιμένετε να μπει στο δωμάτιο κι ένας βλάκας με άποψη».

Ιδίως με άποψη για τη διεθνή πολιτική, το Μεσανατολικό, τη Γάζα, τη Χαμάς ή τη Χεζμπολάχ κι ας μην ξέρει ούτε πού πέφτει η Γάζα, ούτε αν η Χαμάς είναι ομάδα μπάσκετ.

Αλλά φυσικά μικρό το κακό. Από την ασφάλεια της Αθήνας ο καθένας μπορεί να πουλάει δωρεάν ανθρωπισμό και φιλολαϊκές λύσεις των διεθνών προβλημάτων.

Αν όμως μπουκάρει στο σπίτι σου ο ισλαμιστής με το Καλάσνικοφ να σκοτώσει τη γυναίκα σου και να αρπάξει ομήρους τα παιδιά σου, τα πράγματα μπερδεύονται.

Και τότε «οι κακόμοιροι οι Παλαιστίνιοι» γίνονται «οι κακόμοιροι οι Ισραηλινοί» που προφανώς θα αντιδράσουν στην μπούκα της Χαμάς πλακώνοντας τους «κακόμοιρους τους Παλαιστινίους» που πήγαν και μπλέχτηκαν με την «κακομοίρα τη Χαμάς» κι άλλους τέτοιους «κακόμοιρους παλιανθρώπους».

Διότι στην πραγματικότητα «ο βλάκας με άποψη» ούτε που ξέρει τι είναι η Χαμάς, ούτε ποιοι τη συντηρούν και ποιοι τη διευθύνουν, ούτε τι εξυπηρετεί, ούτε σε τι πιστεύει, ούτε πώς ασκεί την εξουσία της και πώς δρα, ούτε γιατί αποφάσισε ξαφνικά να βγει στο κλαρί.

Τίποτα δεν τον ενδιαφέρει από όλα αυτά. Νομίζει ότι οι τζιχαντιστές είναι κάτι σαν «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ Πολυτεχνείο» με μαντίλες.

Κυρίως όμως «ο βλάκας με άποψη» έχει μπερδεμένο το μυαλό του με έναν ατέλειωτο, αν και ακατάληπτο, συμψηφισμό όπου κάθε τι εξηγείται κι (ακόμη χειρότερα) δικαιολογείται από κάτι προηγούμενο και πάει λέγοντας.

Αλλά είπαμε. Αυτά συμβαίνουν στην ασφάλεια της Αθήνας και στη σιγουριά της Ελλάδας όπου ο μεγαλύτερος κίνδυνος που παραμονεύει είναι να σου ρίξει κανένα χαστούκι ο Μπέος.

‘Η πηγαίνοντας σπίτι σου να πέσεις πάνω σε μποτιλιάρισμα από τους «αλληλέγγυους» με τις μαντίλες που διαδηλώνουν υπέρ της Χαμάς.