Πώς ψήφισαν οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα αποτελέσματα στους Δήμους και τις Περιφέρειες .

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

  • 7 από τις 13 περιφέρειες εξασφαλίζουν άνετη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών εκλέγονται οι Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου, Νεκτάριος Φαρμάκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης, Γεώργιος Χατζημάρκος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Φάνης Σπανός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική.
  • Την ίδια ώρα, σε 4 Περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί στον β’ γύρο και συγκεκριμένα στην Δυτική Μακεδονία, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θεσσαλία. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως και αυτές με την σειρά τους οδηγούνται στο δεύτερο γύρο καθώς ο Χρήστος Μέτιος και ο Δημήτριος Πτωχός αν και κοντά στο όριο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 43%+1 ψήφο.
  • Στους Δήμους Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης και Λαρισαίων η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από την πρώτη Κυριακή.
  • Για τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων θα απαιτηθεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.
  • Την τρίτη συνεχή θητεία του κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.
  • Φαινόμενο δημάρχου σαν του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι δύσκολα θα συναντήσει κανείς στα χρονικά.Την Κυριακή ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός κέρδισε με σαρωτικό τρόπο τη μάχη της επανεκλογής του και θ’ αρχίσει πλέον την έκτη θητεία του ως άρχων του δήμου της δυτικής Αττικής.
  • Η μετάβαση από την Περιφέρεια Αττικής, ως εκλεγμένο μέλος του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, στον Δήμο Χαλανδρίου δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Χάρη Ρώμα.Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος κατήλθε στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσοστό εκείνο που θα του επιτρέψει να ανταγωνιστεί του συνυποψηφίους του και να διεκδικήσει τη νίκη.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα