Η Αττική μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν την οικονομία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης απαιτούνται καινοτόμες λύσεις και συντονισμένες προσπάθειες.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, καλούμαστε να λύσουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και προβλήματα καθημερινότητας. Η λύση των προβλημάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί με πρόγραμμα, στόχευση και ευρύτερες συνεργασίες.

Βασική προτεραιότητα και πρώτος άξονας του προγράμματός μας είναι η Αττική να προσελκύει επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, χρησιμοποιώντας τα ευρωπαϊκά εργαλεία, το ΕΣΠΑ αλλά και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Στόχος μας η εξασφάλιση κίνητρων για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων σε 13 τομείς της οικονομίας της Αττικής, όπως, μεταξύ άλλων, η πράσινη μετάβαση, η επιχειρηματική εξωστρέφεια και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Παράλληλα δίνουμε βαρύτητα στη ολοκλήρωση σημαντικών υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας.

Δεύτερος άξονας -μείζονος σημασίας, είναι η αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, αναβαθμίζουμε το δίκτυο την  αποχέτευσης, ενισχύουμε την αντιπλημμυρικής προστασίας και την δενδροφύτευση, δημιουργούμε πράσινους χώρους και λύνουμε το οριστικά το ζήτημα των σκουπιδιών.

Τρίτος άξονας του σχεδίου μας είναι ο κάθε πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Με εφαρμογή ετήσιου προγράμματος καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και παράλληλη στήριξη στους Δήμους για να ανταποκρίνονται στις σχετικές  ευθύνες τους. Ενώ θα προχωρήσει η κατασκευή νέων οδικών αξόνων και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, η  κατασκευή και λειτουργία έξυπνων διαβάσεων και η  τοποθέτηση «έξυπνων φαναριών» για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Τέταρτος άξονας είναι η Αττική να είναι μια Περιφέρεια ανθρώπινη. Με την κατασκευή σύγχρονων σχολικών υποδομών και αναβάθμιση υφιστάμενων, με τη διασφάλιση της λειτουργίας των 292 κοινωνικών δομών για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και την προώθηση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ταυτόχρονα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και του ΕΚΑΒ με σύγχρονο εξοπλισμό. Στόχος μας να δημιουργηθεί ένα δίχτυ αλληλεγγύης που κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Στο πέμπτο άξονα, αυτόν του πολιτισμού και αθλητισμού, στόχος είναι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων  σε Δήμους και διαμερίσματα Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και να διοργανώνονται διεθνούς εμβέλειας αθλητικά γεγονότα και πολιτιστικά φεστιβάλ.

Έκτος άξονας του προγράμματός μας είναι η προώθηση των έργων υποδομής, που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, η ανάπλαση της Αττικής Ριβιέρας, οι σύγχρονες  μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων και το νέο δίκτυο αποχέτευσης Ανατολικής Αττικής.

Πρόγραμμα λοιπόν, υπάρχει για να έχει η Αττική την θέση που της αξίζει, όμως την λύση θα την δώσουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου.

*Η Eλευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη – Πικρού, είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αττικής, “Αττική Μπροστά”,Πρόεδρος & Δ.Σ στο ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε. Είναι πιστοποιημένη επενδυτική Σύμβουλος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Διακρίνεται για την διαχρονική κοινωνική και εθελοντική προσφορά της. Έχει σπουδές(με τα πτυχία της πιστοποιημένα  από ΔΟΑΤΑΠ),  στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με εμφάση τα χρηματοικονομικά με Masters από το Boston University και Bachelor από το Boston College.