Συγκίνηση σήμερα (7/7) στο Κοιμητήριο της Καισαριανής όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την τραγουδίστρια με τη φυσαρμόνια, Γιώτα Γιάννα, που πέθανε σε ηλικία 95 ετών.

Στο τελευταίο αντίο το παρών έδωσαν, ο Γιώργος Λιάνης και ο Σπύρος Μπιμπίλας, όπως και η Άννα Βίσση, με την οποία η Γιώτα Γιάννα είχε συνυπάρξει πάνω στη σκηνή. Μάλιστα πριν τέσσερα χρόνια είχαν κυκλοφορήσει το ντουέτο με τίτλο «Όσοι αγαπάνε δεν πεθαίνουνε».

Νικήτας Κακλαμάνης

Η Γιώτα Γιάννα ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο, συνοδεύοντάς την στο περίφημο τραγούδι «Ο άνθρωπός μου» στο θέατρο Κυβέλης.

Είχε πλούσια δισκογραφία, καθώς ηχογράφησε πολλούς δίσκους 45 στροφών στα χρόνια του ’60, αλλά έγινε πολύ γνωστή, κυρίως στο Αθηναϊκό κοινό, και από τις εμφανίσεις της σε νυχτερινά κέντρα της Πλάκας και της Εθνικής οδού.

Σπύρος Μπιμπίλας

Είχε τραγουδήσει σε κέντρα της Αθήνας ερμηνεύοντας κομμάτια που έγιναν γνωστά από άλλους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, όπως η Μαρινέλλα, ο Πουλόπουλος, ο Νταλάρας, η Δούκισσα, ο Βοσκόπουλος. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως με τους Σοφία Βέμπο, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Ρίτα Σακελλαρίου, Άννα Βίσση, Καίτη Γκρέϋ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και πολλούς άλλους.

Γιώργος Λιάνης

Άννα Βίσση