To 11o Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι εδώ, στην Τανάγρα, ετοιμοπόλεμο εάν χρειαστεί, ενώ το 12ο Rafale αναμένεται να προσγειωθεί στη βάση του στην Τανάγρα στις 17 Μαρτίου. Τα Rafale παίρνουν σε λίγες ημέρες διεθνή αεροπορική αξιολόγηση και είναι έτοιμα σε αποστολές. Θα τα δούμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ενώ στις 24 Απριλίου θα συμμετάσχουν στην αεροπορική άσκηση Ηνίοχος και θα πετάξουν σε αποστολές ασκήσεων μαζί με γαλλικά Rafale, ισπανικά F-18, αμερικανικά F-15, ενώ δεν αποκλείεται στην άσκηση αυτή να συμμετάσχουν και μαχητικά F-35. Ήδη τα Rafale πήραν μέρος με επιτυχία σε άσκηση μαζί με τα μαχητικά αεροπλανοφόρων τριών χωρών (ΗΠΑ, Ισπανίας και Ιταλίας) που βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες.

Την ίδια ώρα το 6ο F-16 Viper φεύγει από την ΕΑΒ και πηγαίνει να συναντήσει τα άλλα πέντε Vipers στην «φωλιά της οχιάς» στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Ενώ στις 23 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί (καθοδόν προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) στην Λοριάν της Γαλλίας, όπου κατασκευάζονται οι ελληνικές φρεγάτες Belh@rra, για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών. Στην Λοριάν θα συναντήσει και τον Πρόεδρο Μακρόν με κύριο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Πολεμική Αεροπορία αναζητεί από πολεμικές αεροπορίες άλλων χωρών έξι μεταχειρισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, για την ενίσχυση του στόλου της μετά τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ελληνικά C-130. Πετά μόνον ένα και προέχει η ασφάλεια των πτήσεων. Έως τώρα έχουν σταλεί αιτήσεις ενδιαφέροντος σε πολλές χώρες, με πρώτη τις ΗΠΑ.

Όλα αυτά όμως αφορούν την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Με τον Στρατό Ξηράς τι γίνεται. Μετά τις επαφές που είχε προσφάτως ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος φαίνεται πως προχωρεί η απόκτηση 300 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) M2A2 Bradley από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.

Σύμφωνα με την αμερικανική ενημέρωση στο ΓΕΣ τα οχήματα παραχωρούνται στη κατάσταση «as is where is» συνεπώς εκτιμάται πως θα απαιτηθούν επιπρόσθετα κονδύλια για την αξιοποίηση τους. Έχουν βαριά θωράκιση, είναι ερπυστιοφόρα φέρουν βαρύ οπλισμό, έχει τριμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει και έξι στρατιώτες.