Την απόφαση να μειώσει τη τιμή της μηνιαίας συνδρομής σε περισσότερες από 30 χώρες πήρε το Netflix.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στην εν λόγω λίστα με τις χώρες δεν περιλαμβάνονται μεγάλες αγορές αλλά ούτε και η χώρα μας.

Ο κολοσσός του streaming προχωράει στην κίνηση αυτή με στόχο την προσέλκυση περισσότερων συνδρομητών και την διατήρηση των υπαρχόντων, σε μια οικονομία όπου τα περισσότερα νοικοκυριά πιέζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και με το Netflix να αντιμετωπίζει σημαντικά αυξημένο ανταγωνισμό από αντίπαλες υπηρεσίες streaming.

Ορισμένες από τις χώρες που αναμένεται να εφαρμοστεί η μείωση στην τιμή των συνδρομών είναι, μεταξύ άλλων, η Υεμένη, η Ιορδανία, η Λιβύη, το Ιράν, η Κένυα, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Νικαράγουα, ο Ισημερινός, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε 3,4% χαμηλότερα στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, αφότου η Wall Street Journal μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για μειώσεις στις τιμές.

Μάλιστα, οι μειώσεις αυτές δεν θα έχουν τη μορφή οριζόντιου μέτρου αφού σε κάποιες περιπτώσεις η εν λόγω μείωση μπορεί να φτάσει έως και το 50% της μηνιαίας συνδρομής.