Τη γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά «Sex Education» του Netflix πριν τέσσερα χρόνια. Από τότε, η γαλλοβρετανίδα ηθοποιός Emma Mackey έχει γεμίσει το βιογραφικό της με λαμπερές εμφανίσεις και συνεργασίες στη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη.

Την περασμένη Κυριακή (19/02), η Emma Mackey στέφθηκε με το βραβείο BAFTA EE Rising Star για το 2023, μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες των – κατά πολλούς – βρετανικών Όσκαρ, το οποίο συχνά προαναγγέλλει το ανερχόμενο μεγάλο αστέρι της βιομηχανίας του θεάματος.

Η Mackey ήταν υποψήφια για το βραβείο Rising Star μαζί με άλλα πολλά υποσχόμενα και ανερχόμενα ταλέντα, τον Daryl McCormack, την Sheila Atim, την Naomi Ackie και τη συμπρωταγωνίστριά της στο «Sex Education» Aimee Lou Wood.

REUTERS/Henry Nicholls

Ντυμένη με ένα μαύρο, μάξι φόρεμα Saint Laurent, η Mackey έμεινε εμβρόντητη όταν ακούστηκε το όνομά της και αργότερα εξομολογήθηκε ότι δεν είχε προετοιμάσει ομιλία.

Όσο για τους πανηγυρισμούς, η Mackey κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους, όπως άλλωστε συνηθίζει. Η νεαρή ηθοποιός παραμένει μία από τους πιο προσγειωμένες ηθοποιούς που υπάρχουν – κάτι που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να το αλλάξει ένα βραβείο, όσο σημαντικό και αν είναι αυτό.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη βράβευση της, η Emma Mackey επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για το αφοσιωμένο κοινό της που λατρεύει τόσο την ίδιο όσο και τη σειρά «Sex Education». H Mackey ανακοίνωσε ότι ο χρόνος της στην εκπομπή έφτασε στο τέλος του. Ερωτώμενη εάν θα επιστρέψει για την 5η σεζόν, η νεαρή ηθοποιός απάντησε: «Όχι, δεν το νομίζω. Νομίζω ότι, ναι, έχω αποχαιρετήσει τη Maeve. Είναι ένας χαρούμενος αποχαιρετισμός».

Η Mackey είχε δηλώσει προηγουμένως στους Radio Times πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της 4ης σεζόν στα τέλη του περασμένου έτους ότι η συμμετοχή της σε αυτή τη σεζόν της σειράς δεν ήταν «τόσο συνεχής» όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Η αποχώρηση της Mackey έρχεται μετά από παρόμοιες ανακοινώσεις των συμπρωταγωνιστών της Patricia Allison (Ola), Tanya Reynolds (Lily), Rakhee Thakrar (Ms. Sands) και Simone Ashley (που έπαιζε την Olivia αλλά δεσμεύεται στο Bridgerton για το άμεσο μέλλον αφού πρωταγωνίστησε στη 2η σεζόν μαζί με τον Jonathan Bailey). Και οι τέσσερις γυναίκες αποκάλυψαν πέρυσι ότι δεν θα επέστρεφαν για την 4η σεζόν.

Επιπλέον, ούτε ο συμπρωταγωνιστής της Mackey, ο Ncuti Gatwa, αναμένεται να επιστρέψει για την 5η σεζόν, καθώς επιλέχθηκε ως ο νέος πρωταγωνιστής του Doctor Who. Ο Gatwa, 30 ετών, αποχαιρέτησε πρόσφατα το Sex Education με μια ανάρτηση στο Instagram από την τελευταία του μέρα στα γυρίσματα.